Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 8. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Seks ud af syv kampe sluttede med pointdeling i runden, hvor FC København dermed blev det eneste hold med tre point og Esbjerg fB det eneste hold, der satte til i forhold til alle andre. 

Vi har set nærmere på de individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 8. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Óscar Whalley, AGF (1)
AGF-debutanten var chanceløs ved Jens Stages selvmål men fik i den grad stjålet billedet, da han først pillede en friløber fra Vendsyssels Sebastian Czajkowski og få minutter senere snuppede et straffespark fra selv samme spiller - et spark, der havde sendt Vendsyssel foran 2-0 efter 23 minutter. Nok vandt AGF ikke kampen, men holdets nye keeper reddede point - også selv om der undervejs kunne spores en smule usikkerhed ved høje bolde i feltet. 

Højre back: Peter Ankersen, FC København (2)
Peter Ankersen fortsætter de stærke takter i både offensiven og defensiven. Gang på gang var Ankersen med i det chanceskabende spil og havde næst-sidste fod påbolden ved 2-0-målet. Leverede også en uhyre vigtig blokering i eget felt ved en 100 procents chance til EfB.

Central forsvarer: Stefan Gartenmann, SønderjyskE (2)
Forsvarsspilleren leverede en glimrende præstation i midterforsvaret, og så tæller det naturligvis gevaldigt op, når man som forsvarsspiller sender bolden i mål på et saksespark. 

Central forsvarer: Erik Sviatchenko , FC Midtjylland  (1)
Nok var der huller i FCM-defensiven, og Erik Sviatchenko kan ikke fritages helt for at være en del de fejl, der blev begået ved Brøndbys scoringer. Men i gennem kampen fik han alligevel præsteret den rette ro i spillet, der skal til, når Brøndby som søndag lykkedes med et solidt pres og ganske mange offensive aktioner. Viste til sidst også klassen i den modsatte ende, da han pandede et hårdt Kian Hansen-indkast i kassen.

Venstre back: Mathias Haarup, Hobro IK (1)
Den 22-årige back spillede en glimrende kamp, hvor langt de fleste defensive aktioner lykkedes, og så leverede han et ganske godt oplæg til den scoring, som Sabbi sendte i kassen til slutresultatet 1-1.

Højre midtbane: Alexander Bah, SønderjyskE (1)
Den nye kantspiller hos SønderjyskE får sat noget fart og krydderi på højre-kanten, hvor han igen og igen søger bolden - enten i en utrættelig jagt eller ved at gøre sig fri for holdkammeraterne. Det bliver spændende at følge den 20-åriges udvikling i Superligaen.

Central midtbane: Tobias Sana, AGF (1)
Svenskeren var for førte gang i sæsonen i startopstillingen og fik vist, hvorfor han er så vigtig for sit hold. Den offensive kreatør ville hele tiden have bolden, fik den ofte og viste hvordan man sætter gang i farlige angreb. Krydrede en fornem indsats med et lækkert frisparks-mål, der skulle vise sig at være pointgivende. 

Central midtbane: Hany Mukhtar, Brøndby IF(1)
Det til tider meget vellykkede presspil mod FC Midtjylland bekom Hany Mukhtar godt, og den lille tysker var med i mange af Brøndbys chancer. Stod selv for målet til 1-0 og burde have scoret mål nummer to også, da han på forunderlig vis formåede at støde bolden over målet i en position meget tæt på målstregen. 

Venstre midtbane: Viktor Fischer(3)
Viktor Fischers betydning for FC København bliver bekræftet igen og igen. Oplæg til føringsmålet og selv på scoringslisten med målet til 2-0 sender Fischer op på en vild total, der nu byder på fem scoring og fem assist i sæsonens otte første spillerunder. I denne runde var der naturligvis skarp konkurrence fra Randers FC's Saba Lobjanidze, der også leverede mere end stærkt på venstre kant.

Angriber: Dame N'Doye, FC København (2)
Superligaens topscorer slog til igen og tæmmede hjemmeholdet Esbjerg med sin tidlige scoring. Den store angriber er nu noteret for seks træffere, og han kommer til at lave mange flere mål i denne sæson, hvis niveauet bliver holdt og det fremragende samarbejde med Viktor Fischer består.

Angriber: Nikolai Laursen Brøndby IF (1)
Den hjemvendte angriber spillede for første gang fra start i sæsonen, og det var en god ide. Unge Laursen lagde flot op til Hany Mukhtars føringsmål og fik siden fantribunen Sydsiden til at brøle af lykke, da han med et fremragende angriber-mål vristede sig fri og snød både FCM-forsvaret og keeper Jesper Hansen. Stærk kamp af den 20-årige angriber, der ser ud til at kunne styrke Brøndbys angreb med noget vildskab.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.