• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM-formand gør transferstatus: Økonomisk har vinduet været en succes

FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen svarer på spørgsmål om transfervinduet og afviser blandt andet, at klubben havde hentet Andrew Hjulsager, hvis den var kommet i et europæisk gruppespil.

Af Kenneth Jensen

FC Midtjylland har handlet og handlet og handlet.

Sommeren blev endnu mere aktiv en normalt i klubben fra Herning og Ikast, men det var en del af den store forkromede plan, man op til transfervinduet havde lagt.

På sidstedagen i vinduet sagde klubben farvel til spillere som Bubacarr Sanneh og Mikkel Duelund, og selv om FCM gerne havde holdt lidt længere på især Sanneh, melder bestyrelsesformand Rasmus Ankersen om tilfredshed med det, FCM fik ud af sommervinduet.

Hvilke tanker gik I ind til det her vindue med, og I hvor høj grad er i lykkedes med de ting, I ville?
- Økonomisk set har vinduet være en stor succes. Sportsligt set synes jeg, at truppen er styrket i forhold til foråret, men den bedømmelse er svær at lave endeligt, før vi har set, hvordan holdet og de nye spillere præsterer over flere kampe.

Jeres aktivitetsniveau denne sommer været ud over det sædvanlige. Selv for jer. Hvorfor har I hentet så mange spillere ind?
- Vi kan se, at transfermarkederne i Europa bliver ved med at vokse, og som jeg har sagt ved flere lejligheder, arbejder vi systematisk med at skabe et forretningsområde omkring transfers. Blandt andet ved at investere i flere spillere, som vi lejer ud. Det er den strategi, du har set første fase af udfolde sig i det her vindue.

I ender med at sælge Sanneh og Duelund. Hvorfor?
- Duelund og FC Midtjylland var nået til et punkt, hvor de ikke kunne give hinanden mere, og efter at have spillet en flot sæson og vundet sit andet danske mesterskab var nu det rigtige tidspunkt at sælge Mikkel.

- Sanneh vidste vi godt, at der ville komme efterspørgsel på. Egentligt var planen at holde ham et vindue eller to mere, men situationen udviklede sig på en måde, så vi kunne få en ekstraordinær pris, og derfor slog vi til.

Hvad mener du med, at Duelund og Midtjylland ikke kunne give hinanden mere? Var forholdet nået til et punkt, hvor det ikke fungerede længere?
- Det, jeg mener, er, at Duelund som 21-årig har vundet to mesterskaber og er blevet en profil i ligaen. Det var det rigtige tidspunkt for at ham at få en ny udfordring på en større scene, hvor hans potentiale kan blive testet.

Svækker de to salg jer ikke markant?
- Jeg synes, vi har erstattet dem godt.

Hvor stor en skuffelse endte hele Dominick Drexler-sagen - set fra et sportsligt perspektiv - med at blive?
- Det var ærgerligt, for vi havde store forventninger til ham. Vi gjorde alt, hvad vi kunne, for at få ham til at fungere, men det lykkedes desværre ikke, og så handlede det om at maksimere prisen.

Drexler, Hamid, Drachmann. Vil du sige, at det blev lidt en sommer, hvor I tog et skridt frem og så et skridt tilbage - transfermæssigt - fordi I også var nødt til at sige farvel til nogle fine spillere, I nok gerne havde holdt på?
- Jeg hæfter mig ikke så meget ved rækkefølgen, tingene skete i. Overordnet set har vi en trup, der skal kunne konkurrere i den absolutte top. Jeg føler ikke, at truppens kvalitet er reduceret. Tværtimod.

Kan du ikke fortælle, hvordan en mand som Evander lander på jeres bord?
- Det brasilianske marked er interessant, fordi meget dygtige spillere let kommer i klemme på den ene eller anden måde. På et tidspunkt fik vi en anbefaling af en god kontakt om at kigge på ham, og så lykkedes det at få solgt projektet ind til ham.

Er det sydamerikanske eller brasilianske marked et marked, hvor I vil undersøge mulighederne noget mere fremadrettet?
- Vi kigger i alle slags markeder, hvor vi mener, at der kan være værdi.

Hvorfor har I ikke hentet et venstre-benet alternativ til Marc Dal Hende på venstrebacken?
- Joel Andersen sparker lige så godt med venstre ben, som de fleste andre gør med deres højre.

Havde I solgt Bubacarr Sanneh, hvis I var kommet i et europæisk gruppespil?
- Ja.

Havde I hentet Andrew Hjulsager, hvis I var kommet i et europæisk gruppespil?
- Nej.

Hvor synes du i det hele taget, I står, sportsligt, efter et yderst aktivt transfervindue?
- Min fornemmelse er fin, men lad os evaluere det, når efteråret er spillet færdigt.

Superliga

Mere Superliga

Fokus