• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

DBU og Hareide skal udtage de bedste spillere igen

Ifølge Jepser Møller, DBU-formand, skal de sportslige ansvarlige udtage de bedste landsholdsspillere igen.

Af Kenneth Jensen

Det endte med et hæderligt nederlag på 0-3, da Danmark onsdag aften var på udebane mod Slovakiet. Der var en reel frygt for at blive ramt af en lussing, men de danske divisions- og serie-spillere slap.

Det var kun en testkamp onsdag, men på søndag er der point på spil i den nye turnering med navnet Nations League. Nedtællingen er allerede i gang, for er det de normale landsholdsspillere, der spiller, eller er det de danske divisions- og serie-spillere, der skal i aktion.

Jesper Møller, DBU's bestyrelsesformand, fortalte onsdag aften, at der er dialog med spillerne, men at der ikke er forhandlinger. Håbet er stadig, at man kan få de bedste spillere på banen til søndagens opgør mod Wales.

- Vi må sove på det og så se, når det rigtige landshold med de bedste spillere bliver udtaget en af dagene. Så må vi se, hvem der stiller op.

- De sportsligt ansvarlige (Åge Hareide, Jon Dahl Tomasson og elitechef Kim Hallberg) sætter sig sammen. Det kunne jo være, at dem, der bliver udtaget, stiller op, siger Jesper Møller ifølge Ekstra Bladet.

Der er dog ifølge det danske medie et potentielt problem, for de danske spillere er vendt tilbage til deres klubber, og dermed skal DBU have godkendelse af klubberne til at hente spillerne ind i landsholdslejren. Man skal varsle 15 dage i forvejen ifølge FIFA's regler, for at klubberne reelt ikke kan holde spilleren, men da der kun er tre dage til opgøret, er det klubberne, der har "last say".

Så hvis Tottenham ikke ønsker at have Christian Eriksen i aktion på søndag, må DBU leve med det.

Men det er jo slet ikke sikkert, at det når dertil, for kan DBU og landsholdsspillerne ikke finde en løsning på konflikten, må Offenberg, Gaudin og Vollesen i aktion igen, når Danmark på søndag møder Wales i Aarhus.

Superliga

Mere Superliga

Fokus