Video : Tipsbladet
Landshold

DBU og Spillerforeningen indgår midlertidig aftale

DBU og Spillerforeningen er blevet enige om en midlertidig aftale, der sikrer, at Danmarks kan stille stærkeste hold mod Wales i Nations League på søndag

DBU og Spillerforeningen er nået til enighed om en midlertidig aftale, så søndagens kamp mod Wales med Christian Eriksen og Co. på banen. Det skriver DBU i en pressemeddelse.

Aftalen løber til og med den 30. september 2018, og forhandlingerne om en permanent aftale genoptages på et møde mandag den 10. september – altså dagen efter Nations League-opgøret mod Wales.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Wales-kampen afvikles under de samme vilkår som tidligere. Det samme gælder de kommercielle rettigheder, som har været det store stridspunkt i forhandlingerne.

Nyheden vækker stor glæde i begge lejre:

- Det er godt for landsholdet og for alle i dansk fodbold, at vi kan spille den vigtige Nations League-kamp med det rigtige landshold og igen få fokus på det sportslige, siger DBU's formand Jesper Møller.

- Aftalen er et skridt i den rigtige retning, og landsholdsspillerne er glade for, at de på det grundlag nu kan fokusere på kampen imod Wales på søndag, siger direktør for Spillerforeningen, Mads Øland.

Hverken DBU, Spillerforeningen eller landsholdsspillerne vil udtale sig om den midlertidige aftale i dag af hensyn til fuld fokus på landskampen i Aarhus. Heller ikke de forestående forhandlinger har parterne kommentarer til.

Senest lørdag aften klokken 23.59 skal landsholdstruppen udtages. Det er endnu uvist, hvornår udtagelsen finder sted.