• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Sådan endte landsholds-Lerager i Belgien: En mand kom og talte udenlandsk

En scout fra Zulte Waregem var for to år siden i Danmark for at se på en Esbjerg-spiller, men endte med at få Lukas Lerager anbefalet af en frivillig i Viborg FF. Kort efter skiftede den nuværende landsholdsspiller til Belgien.

Af Anders Dehn

Det er gået hurtigt i Lukas Leragers karriere de to seneste år. Han gik fra forholdsvis ubemærkethed i Viborg FF til Zulte Waregem, videre til Bordeaux og ikke mindst til debut på det danske A-landshold.

Mens hovedparten af æren for midtbanesliderens kometagtige karriereforløb skal tilskrives ham selv, sidder der en mand i Viborg og i al beskedenhed mener, han har spillet en væsentlig birolle i fortællingen om Lukas Leragers fodboldliv.

Læs også: Wales-profil har papbedstefar i Viborg: Håber, der kommer noget mobning

Tag eksempelvis dengang Lerager skiftede fra AB til Viborg FF. Daværende cheftræner Ove Christensen kom over til Torben Primsø, der i årevis har været frivillig i klubben, og bad om hjælp.

- Ove sagde til mig og min kone, at han havde en spiller, som kunne blive til noget stort, og at det var meget vigtigt, at han skulle på kontrakt i Viborg. Han spurgte, om ikke vi kunne arrangere noget, fordi Lukas havde sin far, Kim, med, så vi ville forkæle dem, servere noget godt at spise og nogle trygge rammer, fortæller Primsø til tipsbladet.dk.

Læs også: DBU bekræfter: Alle mand er klar til Wales

- Knægten var kun 19 år, så hans forældre fra København var lidt nervøse for, hvordan det går, når man sender deres børn langt væk hjemmefra. Der gik et par dage, og så ringede Ove og sagde, at den var hjemme. 

De trygge rammer, som familien Primsø forsøgte at fremvise i det midtjyske, blev der i den grad brug for, kort efter Lukas Lerager trak i grønt. Allerede inden for sine to første måneder i klubben fik han et brud på en fodknogle.

- Til at begynde var han en meget skattet gæst her i hjemmet. Da han fik et brud i foden og var gennem en stor operation, hentede jeg den her halv-bedøvede dreng på sygehuset og fik ham hjem til os. Vi har et hus i to plan, så vi stillede en seng i stuen, så han ikke skulle op ad trapperne. Så plejede vi ham ellers, til vi kunne sende ham hjem til familien i København, siger Torben Primsø.

Efterhånden udviklede Lerager sig til en profil i Viborg, som han var med til at spille op i Superligaen igen. Det er dog næppe for meget sagt, at den gængse Superliga-seer ikke havde gættet på, at lige præcis han ville blive solgt til udlandet i sommeren 2016.

Men det blev han, og igen havde Torben Primsø en finger med i spillet.

- Jeg havde et job i vores lounge, hvor jeg skulle servicere folk, og hvor der kom mange scouts op. En dag kom der en mand, der talte udenlandsk, og spurgte om noget at spise. Han var der for at se på en spiller fra Esbjerg, men jeg sagde: "Du skal se på vores nummer 12, Lukas Lerager."

- Tiden gik, og tiden gik endnu længere, og lige pludselig kom det frem, at Lukas skulle til forhandlinger med Zulte Waregem. Den samme scout kom op i loungen et par uger efter, og med det samme, han så mig, sagde han: "Vi to skal spise sammen. Jeg har en stor hilsen fra træneren," for alt, jeg havde sagt, holdt stik.

- Lukas er kommet her meget. Jeg tog ham med på fisketur, for de skal jo lave andet end at spille fodbold. Vi har også fulgt ham og kæresten, Michelle, lige siden de flyttede i hus sammen og siden flyttede til Belgien og Frankrig.

Søndag kan Torben Primsø så se frem til et gensyn med sin gamle fiskekammerat, når Lerager og resten af det danske landshold møder Wales i Århus. Her bliver det også til et gensyn med den walisiske profil Ben Davies, der boede et par år ved siden af familien Primsø i Viborg. 

Læs historien om det gensyn her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus