Video : Tipsbladet
Superliga

David Nielsen: Mentaliteten er det altoverskyggende for mig

David Nielsen tilpasser taktikken til sine spillere, men AGF-trænerens primære fokus er på mentaliteten.

Efter otte runder med to sejre og seks uafgjorte er AGF Superligaens eneste ubesejrede hold.

Århusianerne er også det hold, der har lukket færrest mål ind, og det nuværende AGF-hold minder til dels om det Lyngby Boldklub-mandskab, som David Nielsen i 2017 vandt bronzemedaljer med.

Men ligheden er ikke så meget i spillestilen, som den er i mentaliteten. AGF har først og fremmest spillet et andet system i flere måneder nu, og det skyldes, at han ikke har et ’taktisk blueprint’, fortæller Nielsen til stiften.dk.

I stedet er det altoverskyggende fokus nemlig på mentaliteten.

- For mig handler det om, at vi er sammen om det. Vi er stærke og vi lader os ikke slå ud. Vi er villige til at gøre alt og arbejde benhamrende hårdt. Gøre det der skal til, ganske enkelt. Og vi er kommet et godt stykke vej hvad det angår. Vi har ikke de store udsving i vores præstationer som holdet har haft tidligere. Og det er ikke et udtryk for spillestil men mentalitet. Mentaliteten er det altoverskyggende for mig, fortæller AGF-træneren til avisen.

David Nielsens AGF-hold har hentet 12 point på otte runder og ligger på en femtepladsen i Superligaen. I den kommende runde gæster de AC Horsens.