Danmark tilbage på sporet: Tager klar sejr mod Wales

Danmark fik lukket ned for Gareth Bale, da det blev til en 2-0-sejr over Wales søndag aften i Aarhus efter to scoringer af Christian Eriksen.

Danmark tog søndag aften hul på den nyoprettede UEFA-turnering Nations League, der kan give en ekstra billet til EM i 2020. Her lagde danskerne ud med en kamp mod Wales, som endte med en god dansk start og en 2-0-sejr efter et nederlag på 0-3 tidligere på ugen til Slovakiet i en testkamp, hvor 'vikarlandsholdet' var i kamp. Dermed var Danmark igen på sporet.

Ovenpå en uge med noget, der minder om kaos, kom det vanlige a-landshold i kamp mod Wales. Hvis man havde boet under en sten i den seneste tid, havde man dog ikke haft den fjerneste idé om, at der var sket noget, hvis man lyttede til stemningen på Ceres Park.

De danske tilskuere levede en stabil støtte, som man kender fra de øvrige landskampe. Men hvis man lyttede efter, havde de medrejste walisiske fans bemærket konflikten mellem de danske spillere og DBU. Fra deres hjørne blev der med walisisk accent sunget om, at danskerne kun gør det for pengene.

Første halvleg af opgøret blev med et habilt overtag til danskerne, men Wales havde bestemt ikke tænkt sig at forholde sig passive i kampen. I flere omgange var de oppe omkring det danske mål, og den største chance til gæsterne i første halvleg kom til Gareth Bale.

Det skete efter 28 minutter, hvor han kom afsted en mod en overfor Simon Kjær. Her tog Bale et lille træk, da de nåede til kanten af feltet, hvorefter Bale sparkede lige forbi fjerneste stolpe. Det var faktisk også kun den ene store chance, han fik. Ellers blev han holdt godt nede af den danske defensiv.

Kort efter var det i stedet Danmark, der kom foran. Lasse Schöne leverede et stilsikkert sideskifte til en fremadstormende Henrik Dalsgaard på højrekanten. Han spillede den ind i feltet til Christian Eriksen, der behandlede bolden forment og sparkede læderet i mål via stolpen. 1-0 til Danmark.

Forinden havde Delaney desuden haft et godt forsøg med en flugter efter et hjørnespark og få minutter efter føringsmål var Pione Sisto tæt på. Det var såmænd også det eneste Sisto havde held med i kampen, som ellers var fyldt med skøre boldtab.

Efter pausen var Åge Hareides første handling da også at skifte Pione Sisto ud. I stedet kom Viktor Fischer på banen, som senere skulle få en afgørende rolle. Inden da nåede Wales-spillerne at spille flipperspil inde foran Schmeichels mål, hvor bolden hoppede rundt mellem dem og danskerne.

Da der var spillet lidt mere end en time kom Fischer virkelig i scene. På venstresiden sparkede han bolden ind på armen på Ampadu, som stod i straffesparksfeltet. Dommer Aytekin pegede på pletten, og Eriksen stillede sig an, hvorefter han stensikkert sendte bolden i netmaskerne til dansk 2-0-føring.

Efterfølgende blev det til flere chancer for Danmark, men flere mål blev det altså ikke til. Blandt andet kunne Thomas Delaney godt have banket en kasse ind med syv minutter tilbage af opgøret, der ville have punkteret det hele.

Sejren betyder, at Danmark nu er oppe på siden af Wales i gruppen, der også tæller Irland. Dog har Danmark en kamp mere i hånden og en målscore, der er ét mål bedre Wales, der vandt deres første kamp med 4-1 over Irland. Næste opgør for danskernes vedkommende er mod Irland på udebane.