• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Ny Helsingør-træner vil spille med om oprykning igen

Peter Feher var FC Helsingørs førstevalg som ny cheftræner, siger direktøren. Den nye mand i spidsen vil rette op på en svingende sæsonstart.

Af Anders Dehn

Alle tre klubber, der rykkede ned fra Superligaen til 1. division efter sidste sæson, har indledt sæsonen med visse problemer. Lyngby BK er bedst placeret som nummer seks, helt galt er det for Silkeborg IF på 11. pladsen, og midt imellem befinder FC Helsingør sig på ottendepladsen.

I dag har klubben så udpeget sin nye cheftræner, efter Christian Lønstrup forlod jobbet i slutningen af august. Valget faldt på Peter Feher, der senest var cheftræner i HIK, og han har ambitioner om at gøre Helsingør til tophold i den bedste række igen. Måske endda vende tilbage til Superligaen.

- Jeg synes, FC Helsingør har gang i et meget spændende projekt. Der er et virkeligt stort potentiale for at samle hele området heroppe om klubben, især når det nye stadion kommer til. FCH har en god trup, som hurtigst muligt skal spille med om oprykning til Superligaen igen, siger Feher i en pressemeddelelse.

- Jeg kender allerede en del af spillerne fra min tid i Nordsjælland, og senest kender jeg selvfølgelig Carl Lange, som spillede på HIK's førstehold under mig. Det er en klub med mange teknisk gode fodboldspillere, og en stærk kerne af spillere, og glæder mig meget til at arbejde med dem.

Glæden over det nye samarbejde går begge veje. Administrerende direktør i FC Helsingør, Janus Kyhl, kalder Feher for klubbens førstevalg.

- Peter var den bedste kandidat i et stærkt felt af ansøgere, og han har været øverst på listen, siden vi begyndte at søge efter en ny cheftræner. Vi kender ham helt tilbage fra hans tid i FCN som en dygtig talentudvikler med en god evne til at udvikle og forløse unge spillere, siger direktøren.

- Derudover står han for en offensiv og teknisk baseret fodboldstil, som går rigtig godt i tråd med den måde, vi gerne vil spille fodbold på her i Helsingør. Peter kommer til med friske øjne og en masse erfaring, og vi glæder os meget til samarbejdet med ham.

Den nye cheftræners første opgave med FC Helsingør bliver udekampen mod Silkeborg på søndag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus