Nicolaj Madsen på klubjagt: Næste step må gerne være udlandet
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Nicolaj Madsen på klubjagt: Næste step må gerne være udlandet

Nicolaj Madsen fik på transfervinduets sidste dag ophævet sin kontrakt med Vejle Boldklub. Den 30-årige midtbanespiller fortæller nu, hvordan det går med at finde en ny arbejdsgiver.

Det kom som lidt af en overraskelse, da 30-årige Nicolaj Madsen på transfervinduets sidste dag fik ophævet sin kontrakt med Vejle Boldklub. Parterne var enige om at ophæve aftalen, men det var Madsen selv, der ytrede ønske om at forlade klubben. 

Midtbanespilleren, der har en fortid i både HB Køge og SønderjyskE, ønskede at komme et sted hen, hvor han kunne få mere spilletid, men der er fortsat intet nyt på vej: 

- Klubjagten går lidt stille for sig. Jeg ved også godt selv, at jeg tog en chance, da jeg forlod Vejle på den sidste dag i transfervinduet, fordi de fleste klubber allerede havde deres trupper på plads. Nu må vi se, det går stille og roligt, og jeg synes selv, at jeg har forholdsvis meget is i maven, siger Nicolaj Madsen til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Der har været en lille smule, men det er ikke noget, som jeg har taget stilling til endnu. Jeg vil gerne vente og se, hvad der ellers kan ske. Jeg er 30 år nu og har spillet i Danmark i hele min karriere, så det næste step må gerne være i udlandet. De henvendelser, der har været, har mest været i Danmark. Både fra 1. division og Superligaen.

- Men jeg søger ikke noget specifikt og er egentlig som udgangspunkt også åben for det hele. Som markedet er nu, kan jeg på ingen måde tillade mig at være kræsen. Jeg tog som sagt en chance, så det vil være fuldstændig åndssvagt af mig, hvis jeg udelukkede nogle bestemte muligheder, siger den 30-årige midtbanespiller. 

Ikke noget drama i Vejle
Nicolaj Madsen var ikke med i truppen til de første to Superliga-opgør i denne sæson, da han havde været skadet i opstarten, men i de næste fem runder fik han spilletid for Vejle og spillede tilmed alle 90 minutter i sin sidste optræden mod OB.

Nyheden om Nicolaj Madsens beslutning om at forlade Vejle Boldklub kom derfor ret pludseligt, og det er derfor også vigtigt for midtbanespilleren at slå fast, at der "no hard feelings" i forholdet til sin nu tidligere arbejdsgiver:

- Det er vigtigt for mig at sige, at der ikke var noget drama i det, som skete i Vejle. Det var en kanon klub at spille i, og både trænere, spillere og menneskerne omkring holdet var nogle fantastiske fyre. Jeg ønsker dem alt det bedste og held og lykke i fremtiden, siger Nicolaj Madsen og sætter i stedet et par ord på, hvad det var, som gjorde, at han valgte at forlade klubben:

- Det var ikke, fordi at jeg slet ikke spillede, jeg fik jo mine minutter. Men jeg vidste, at jeg kunne gøre det bedre og få mere ud af mit potentiale, og det var også en af grundene til, at kontrakten blev ophævet. 

- Jeg følte, at jeg kunne give meget mere. Det er svært at sige, hvad der helt præcist skulle være gjort anderledes, men både jeg og klubben har et ansvar, og hvis man ikke får det fulde potentiale ud af det, så er det måske klogest for begge parter at prøve at få det et andet sted, siger midtbanespilleren og fortsætter:

- Jeg vil gerne være endnu mere afgørende, og så er jeg også i en alder, hvor man gerne vil have det optimale ud af sit potentiale. Jeg prøvede i et års tid og var også med til at rykke op, men jeg følte aldrig rigtigt, at jeg helt formåede at slå igennem i Vejle, siger Nicolaj Madsen og tilføjer, at det var en beslutning, som han havde haft i tankerne i et stykke tid. 

Nicolaj Madsen nåede at få 34 kampe for Vejle Boldklub, siden at han kom til klubben fra SønderjyskE sidste sommer.