• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Morten Jørgensen

Større muligheder for danske klubber? Ny klubturnering kan se lyset om tre år

Større muligheder for danske klubber? Ny klubturnering kan se lyset om tre år
Foto: Getty Images

UEFA er tæt på at kunne præsentere en ny klubturnering, som skal supplere Champions League og Europa League.

Af Morten Jørgensen

Fra sæsonen 2021/22 kan der være tre klubturneringer i Europa.

I øjeblikket er der Champions League og Europa League, men UEFA er rigtig langt i planerne om at indføre en ny klubturnering, så der i fremtiden kan være 96 europæiske hold, som deltager i en europæisk turnering.

Andrea Agnelli, der er bestyrelsesformand i Juventus og for den europæiske klubforening, bekræfter, at der blot mangler en godkendelse fra UEFA’s forretningsudvalg.

- Vi afventer godkendelse fra UEFA’s forretningsudvalg. Det grønne lys er blevet givet til at indføre en tredje turnering, hvilket bringer det samlede antal klubber op til 96 fra sæsonen 2021/22, siger Andrea Agnelli på den årlige generalforsamling i de europæiske klubbers forening i Kroatien.

Den nuværende struktur betyder, at der er 32 hold i Champions League og 48 hold i Europa League. Fremover kan det ifølge den engelske avis, the Mirror, betyde, at Europa League skæres ned til 32 hold, og at der så også kommer 32 klubber i den nye turnering.

Det kan åbne muligheden for, at flere danske klubber i fremtiden kan få mulighed for at spille europæiske kampe. I denne sæson har fire danske klubber forsøgt at kvalificere sig til et europæisk gruppespil, men det er kun lykkedes for FC København.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.