Video : Tipsbladet
Skandinavien

Rosenborg-chef: Bendtner har brudt vores uskrevne regler

Nicklas Bendtner burde have vidst bedre end at tage i byen, fortæller den sportslige leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye.

Nicklas Bendtner slog i weekenden en taxachauffør i hovedet efter en bytur i København. Rosenborg-angriberen er derfor blevet sigtet efter den mildeste voldsparagraf.

Han undskyldte tirsdag for episoden under et pressemøde, men nægtede sig skyldig.

Men uanset om Bendtner er skyldig eller ej, begik han en fejl ved at være i byen så sent. Det fortæller Rosenborgs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye til det norske medie, Adresseavisen.

- Han (Nicklas Bendtner, red.) ved, det er et brud på den fælles forståelse, man har, uden det står skrevet ned som en konkret regel, siger Bjørnebye.

Rosenborg-chefen vil dog ikke fastsætte et egentlig regelsæt, da der skal være plads til personlig frihed for den enkelte spiller.

- Jeg tror ikke, vi skal lave en 10-punktsliste over regler for en Rosenborg-spiller. Løsningen er, at man lever efter et sæt kriterier omkring, hvad der er god klubkultur. Men det er naturligt, at vi fortæller hinanden, hvad kravene er i Rosenborg. Vi skal ikke pakke ting ind i vat. Det skal stadig gøres, uanset om vi taber, eller der dukker en lignende sag op siger Bjørnebye til det norske medie.

- Det betyder, at man har en fælles forståelse for, hvad det vil sige at være professionel ud fra de målsætninger og de hårde ambitioner, som klubben har. Det handler også om kultur. En fælles skabt top-idrætskultur.

Rosenborg gjorde det klart på tirsdagens pressemøde, at Nicklas Bendtner fortsat er spiller i klubben. Men skulle han blive kendt skyldig i vold, vil klubben genoverveje sagen.