Ny hollænder i OB: Intensiteten er større end i Æresdivisionen
Foto: Getty Images
Superliga

Ny hollænder i OB: Intensiteten er større end i Æresdivisionen

Ramon Leeuwin mener, at Superligaen byder på højere intensitet og hurtigere spil, men til gengæld er teknikken bedre blandt spillerne i Holland.

Da Ted van Leeuwen var ansat som sportsdirektør i Esbjerg fB, sammenlignede han somme tider niveauet i Holland, hvor han kommer fra, med det, han så i Danmark. Superligaen ville snart overhale Æresdivisionen, hvis den ikke allerede havde gjort det, mente han.

En mand, der ikke bare har et indgående kendskab til hollandsk fodbold som betragter men også som udøver, er OB's forsvarsspiller Ramon Leeuwin. Han har spillet lige knap 200 kampe i den bedste række i hjemlandet, og han kan både få øje på styrker og svagheder ved Superligaen i forhold til Æresdivisionen.

- Det er et højt niveau, der er i Superligaen, og intensiteten er større her, end den er i Æresdivisionen. Spillet kører hurtigere her i den danske liga, og flere hold er dygtige til omstillingsspillet. Det er et niveau og en liga, der passer fint til mig, og jeg kunne næsten ikke være mere tilfreds med mine første uger i klubben, siger Leeuwin til OB's hjemmeside.

- Den hollandske liga er mere teknisk stærk, og det er nok den største forskel på de to ligaer.

Gengæld minder OB en del om Utrecht, som var klubben, han kom fra i sommer.

- Det er omvendt sværere for mig at sammenligne og pege de store forskelle på OB og Utrecht ud. Utrecht har andre træningsfaciliteter, andre fans og andre spillere. Jeg er glad for OB, de forhold og de personer, der er her, siger den 31-årige midtstopper.

Ramon Leeuwin har hidtil stiftet bekendtskab med to Superliga-opgør mod Vejle Boldklub og FC Nordsjælland samt AB i pokalturneringen.