Video : Tipsbladet
Superliga

Gamle venner venter for Brøndbys Mikael Uhre: Det er et powerhold

Brøndby-angriber Mikael Uhre står over for sin tidligere arbejdsgiver, når Brøndby på søndag møder SønderjyskE.

Mikael Uhre er en af fem angribere i Brøndbys førsteholdstrup, så der er ingen garanti for spilletid, når hans nye arbejdsgiver møder hans tidligere. Det er nemlig SønderjyskE, der venter for Uhre og Brøndby på søndag, når de nationale turneringer vender tilbage efter en landskampspause.

Og selv om det er en kamp som alle andre for den 23-årige angriber, er det alligevel et sted, hvor han tog markante skridt i sin fodboldudvikling, efter han faktisk i første omgang måtte søge væk, fordi han ikke var god nok til at komme på holdet.

- Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at det er gået over al forventning, men min udvikling har været rigtig god. Jeg spillede i SønderjyskE først, men jeg kunne ikke spille mig på og bide mig fast, så jeg blev nødt til at tage et skridt ned til Skive. Havde man ligesom sagt, at jeg ville spille to år i SønderjyskE og ryge videre til Brøndby, havde jeg måske sagt, at jeg ikke lige havde set det komme. Men når det er sagt, er jeg heller ikke tilfreds, for jeg føler, potentialet er til mere, siger den tidligere U21-landsholdsangriber til tipsbladet.dk.

Når de gamle venner kommer på besøg i Brøndby, er det altså som fjender, og den hurtige angriber ved godt, hvordan Brøndby får tre point ud af opgøret.

- Det er jo et hold, der altid kommer med fight og intensitet i duellerne, og så tager de den lidt derfra. Det er et hold, hvor man skal være opmærksom på dødbolde, så det er et powerhold.

Som tidligere nævnt er det dog ikke en modstander, der får Uhre til at tænke anderledes om fodboldkampen.

- Det er selvfølgelig min gamle klub, men når alt kommer til alt, er det fodbold. Når man først går på banen, er det lige meget, om det hedder det ene eller det andet. Så handler det om at få tre point, siger den danske angriber, der også har opskriften klar:

- Vi skal have gang i vores spil og stresset dem, for det er jeg sikker på, vi godt kan, og får vi stresset dem, er jeg sikker på, vi nok skal få skabt de chancer, der skal til. Så skal vi være skarpe på dødbolde, for det har SønderjyskE været gode til i lang tid.

Mikael Uhre er i hård konkurrence hos Brøndby, hvor Uffe Bech, Ante Erceg, Kamil Wilczek og Nikolai Laursen alle forsøger at starte og få spilletid. Derfor handler det også om at få udnyttet mulighederne.

- Hvis man præsterer herude, så spiller man, så det handler om at kæmpe hver eneste dag, og konkurrencen gør os også skarpere. Vi er fem gode angribere. Vi har et par ældre, så er der Uffe og mig i midten, og så er "Niko" lidt yngre. Det handler om at suge til sig af de ældre i forhold til, hvad de har prøvet, og hvordan de gebærder sig, siger Mikael Uhre.

Mikael Uhre har indtil videre spillet 10 kampe for Brøndby i alle turneringer. Det er blevet til to scoringer.