1. division åbnede med overraskelse
1. division

Vendsyssel FF kæmper for at rykke op i Alka Superligaen, men fik en skidt start på den mission i forårspremieren.

Alka Superligaen åbnede i sidste weekend, og søndag var turen så kommet til den næstbedste danske række. Her skulle Vendsyssel FF forsøge at bringe sig tæt på Lyngby i toppen, men holdet skuffede fælt ude mod HB Køge, der kom godt i gang under Henrik Lehm med 1-0 sejr.

Første halvleg bød ikke på mange chancer. Den første store kom dog kort før pausen, og den skulle vise sig at give pote. Vendsyssel smed bolden væk midt på banen, og værterne kunne sætte en kontra i gang. Her havnede et indlæg i panden på Rasmus Nielsen, der headede HB Køge foran med 1-0 ved pausen.

Den stilling fik noget overraskende lov til at stå kampen ud. Dette til trods for store chancer i begge ender efter pausen, hvor især gæsterne pressede på. Nederlaget blev dog en realitet, og dermed skuffede oprykningskandidaterne, der dog stadig ligger lunt i svinget til en billet til Alka Superligaen.

Søndagens anden kamp stod mellem FC Helsingør og Skive, og det kom hjemmeholdet bedst ud af. Ricki Olsen bragte Helsingør foran på straffespark, inden Frederik Brandhof fik udlignet. Med ti minutter igen sikrede Mikkel Knudstrup dog hjemmesejr på 2-1.