• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Jacob Pedersen

1. division: Fem profiler i den nye sæson

1. division: Fem profiler i den nye sæson
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Hvem bliver profilerne i den næstbedste række? Tipsbladet.dk lister stærke bud på fem spillere, der kan komme til at dominere efterårets turnering.

Af Jacob Pedersen

Lokale Thisted og Brabrand er tilbage i den næstbedste række, Viborg FF og Esbjerg fB er tilbage til det, som de vil håbe bliver et kort visit, og Vejle Boldklub kan måske genstarte den store motor efter flere rodede sæsoner. Ambitiøse Nykøbing FC kan måske spille en rolle, og Erik Rasmussen og Vendsyssel FF vil også håbe, at man kan indfri ambitionen om en plads i den bedste række.

Nej, Superligaens efterhånden store lillebror er ikke uden spænding og historier, når den indledes rundt i landet i den kommende weekend. Tipsbladet.dk giver i den forbindelse et uforbeholdent bud på fem profiler i den kommende sæson.

Søren Reese (Viborg FF)

Nå, Morten Jensen og Johnny Mølby. Det er ikke sjovt at vente mere end denne sæson på at vende tilbage til Superligaen. Domkirkeklokkerne vil dog også, at Viborg har et fint udgangspunkt og er favoritter til at vinde rækken, hvor Esbjergs smeltedigel både kan ende i havnen og solskinnet. Forårsprofilerne Kristoffer Pallesen, Alexander Jakobsen og Serge Deble har fundet mere lønsomme arbejdspladser i sommerpausen, men Viborg i nuværende forfatning burde dog kunne klare returen. 23-årige Søren Reese kan blive en lederskikkelse, og Viborgs i forvejen fornuftige mandskab er sikret noget substans og slidstyrke, hvis man kan holde på forårsprofilen, som dog heller ikke er uinteressant for flere klubber i den bedste række, hvor AaB bl.a. har været nævnt som fremtidig arbejdsgiver. 

Anders Dreyer (Esbjerg fB)

I Danmarks måske mest omtalte omklædningsrum har der også været stor udskiftning efter sidste sæsons skuffelse, som den slags i.ø. sædvanligvis fordrer, og Ted van Leuuwen har ligesom i de forrige transfervinduer og sin hidtidige regeringstid fundet erstatninger i spillere, som de færreste vil kende. 19-årige Anders Dreyer er dog en undtagelse i de internationale tilstande, og Esbjergs venstrebenede kantspiller kan blive et meget spændende bekendtskab, efter han i foråret fik sit gennembrud. Cheftræner John Lammers ser ud til at ville bruge den unge mand fra start i en meget udenlandsk offensiv, hvor Adrian Petre, Emmanuel Essigba og Budu Zivzivadze også kan blive nøglespillere, og det er ikke nogen urimelig disposition. I skrivende stund er det i hvert fald svært at forestille sig, at Dreyer spiller mere end en sæson i den næstbedste danske fodboldrække.

Dominic Vinicius (Vejle Boldklub)

I Nørreskoven har man endnu en gang ikke forsømt muligheden for en større omgang forandring inden sæsonstart; Andrei Zolotko har været telefonbogen igennem for at finde en italiensk cheftræner i Adolfo Sormani, Jacob Krüger er hentet ind som teknisk direktør, og Ylber Ramadani er en af sommerens fem tilgange, til hvem man har store forventninger. Til gengæld er de fire øvrige danskere, som alle kan skabe noget omrøring i cocktailen, Thomas Hagelskjær, Mads Greve, Rasmus Lauritsen og Nicolaj Madsen, og Vejle kan midt i den efterhånden sædvanlige omvæltning se ud til at kunne spille med om oprykning. Brasilanske 22-årige Dominic Vinicius kan blive den helt store profil, og Vejle har ikke uden grund afvist et tocifret millionbeløb for sidste sæsons topscorer.

Rune Frantsen (Vendsyssel FF)

Erik Rasmussen og Vendsyssel FF missede oprykningen i sidste sæsons sidste øjeblik, og det har haft store konsekvenser. Hele 7 spillere er forsvundet fra sidste sæsons idealopstilling, mens Bjarke Jacobsen skifter til AC Horsens ved årsskiftet. 25-årige Rune Frantsen ser dog noget overraskende ud til at blive i klubben, selvom SønderjyskE og AC Horsens skulle have vist interesse i løbet af sommeren, hvor Viborg mere konkret har fået sit kontraktudspil afvist, efter købstilbuddet ellers var accepteret. Frantsen har siden talt varmt om at fortsætte i det nordjyske, hvor den eksplosive højreback har været anfører i testkampene. Direktør Mogens Krogh vil meget gerne beholde noget erfaring, og Frantsen kan blive afgørende for holdet, som har undergået stor forvandling, og hvis gennemsnitsalder er væsentligt lavere end i foråret. Hollandske Dalien Maatsen og 22-årige Lucas Jensen er iblandt de nytilkomne og kan blive spændende bekendtskaber.

Morten Nielsen (FC Roskilde)

Roskilde mistede luften i foråret og forpassede muligheden for oprykning, som længe ellers ikke var usandsynlig. Topscorer Morten Nielsen skal dog ikke beskyldes for ikke at gøre sit for at skabe liv under lamperne, og det kan se ud til, at 27-årige Nielsen omsider har fået rettet op på sin bohemekarriere og gang i det højt besungne fodboldtalent, som førte ham forbi store adresser tidligt i karrieren, hvor Chelsea og Alkmaar bl.a. udskrev lønningerne. Rene Skovdahl og Anders Theil har mange spændende offensivspillere i Roskilde, Emil Nielsen, Mikkel Nøhr Christensen og Kristian Lindberg fx, og Morten Nielsen kan sammen med kollegaerne blive et ubehageligt bekendtskab for sine modstandere.

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende fo...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.