• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

1. divisionsklub henter tidligere portugisisk U-landsholdsmålmand

Foto: HB Køge

HB Køge har skrevet kontrakt med Pedro Silva, der har dusinvis af U-landskampe for Portugal og 11 år i Sporting fra Lissabon bag sig.

Af Anders Dehn

Danske 1. divisionsklubber handler sjældent i den bedste række i Portugal, men i dag gør HB Køge en undtagelse. Klubben har netop præsenteret målmanden Pedro Silva som ny mand i truppen.

Den 22-årige keeper kommer fra CD Tondela, der ligger på syvendepladsen i Liga NOS. Silva nåede aldrig at spille i den bedste række, men fik fire pokalkampe for klubben, som han tilbragte halvandet år i.

Læs også:Får skriftlig advarsel: HB Køge-profil udeblev fra træning

Før det var Silva 11 år i den store Lissabon-klub Sporting, hvor det højeste, han nåede, var et par bænkpladser for førsteholdet. Til gengæld spillede han 92 gange for reserverne, der optræder i den næstbedste række.

- Pedro Silva har trods sin alder allerede vist sig frem på højt niveau, og vi er derfor ikke i tvivl om, at han vil være en stærk tilføjelse til vores i forvejen gode målmandsteam, siger administrerende direktør Per Rud til HB Køges hjemmeisde.

Læs også:HB Køge-back drømmer om comeback på øverste hylde

- Hans forcer er i én-mod-én-situationerne, og samtidig er han hurtig på stregen med gode reflekser. Han har både bevist sig selv i Portugal og på internationalt plan, og nu skal det være i Danmark, hvor vi forventer gode præstationer fra ham.

HB Køge råder i forvejen over målmændene Casper Hauervig, der kom til klubben fra Brøndby IF i sommer, og Kevin Ray Mendoza, der kom til fra AC Horsens. 

Holdet overvintrer på syvendepladsen i 1. division. Der er dog kun to point ned til Hvidovre IF under nedrykningsstregen.

Læs også:Køge-boss om kontrakt med 35-årig: Stod det til ham, spillede han ti år endnu

Læs også:Auri Skarbalius om HB Køge: Der sker en masse nye projekter

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020