1. division

Abou Ali forhindrede Viborg i at tage førstepladsen

På en scoring af Wessam Abou Ali vandt Vendsyssel lørdag 1-0 hjemme over Viborg FF.

Vendsyssel kæmper for at hænge fast i toppen af NordicBet Ligaen, og en sejr over Viborg var således påkrævet lørdag aften.

Men viborgenserne kunne omvendt tage førstepladsen fra Vejle med en sejr, og opgøret mellem de to mandskaber startede ganske jævnbyrdigt og med fornuftig kvalitet.

Til gengæld skulle man lede længe efter en stor chance.

Den største chance fik Vendsyssel i slutningen af første halvleg, hvor værterne fik en dobbeltmulighed til først Rasmus Vinderslev og siden Emmanuel Ogude. I begge tilfælde blev afslutningerne dog blokeret af Viborg-forsvaret.

I anden halveg fik tilskuerne væsentlig mere underholdning for pengene.

Efter få minutter fik Christian Sørensen driblet hele vejen ind i hjemmeholdets felt, og fra baglinjen forsøgte han at lægge bolden skråt tilbage i feltet. Den ramte dog en Vendsyssel-spiller på vejen, og så hoppede den op på overliggeren.

Få minutter senere var det Ogude, der fik en fornuftig chance, men Vendsyssel-angriberen sparkede snært forbi den ene stolpe.

Efter 63 minutter var Ogude på spil igen, da han trykkede af fra distancen. Bolden sad lige på Ingvar Jónsson, men den islandske keeper kunne ikke holde på kuglen, og så havnede riposten for fødderne af Wessam Abou Ali, der uden problemer kunne sparke hjemmeholdet i front.

Viborg måtte derfor på jagt efter en udligning, men det var Vendssyssel, som var tættest på at gøre det til 2-0. Morten Knudsen forsøgte sig fra distancen, og undervejs blev bolden rettet af. Det betød, at den ramte stolpen.

Da Viborg ikke formåede at udligne, sluttede det hele således med en smal sejr til hjemmeholdet.

Det betyder, at Vendsyssel går på vinterpause med 25 point. Viborg har 33 point på tredjepladsen, men har desuden en kamp i hånden. Denne spilles på torsdag mod Vejle, som fører rækken med 35 point.