• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mikkel Sloth

Brøler koster dyrt: 1. divisionsklub må ikke bruge lejespillere i foråret

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fodboldens Disciplinærinstans har stadfæstet Divisionsforeningens afgørelse, der betyder, at Næstved BK ikke må gøre brug af Jeppe Illum og Tobias Arndal i. Klubben nåede ikke at registrere de to spillere i tide

Af Mikkel Sloth

1. divisionsklubben Næstved BK troede nok, de havde lavet et par gode handler i vinterens transfervindue. Her lykkedes det nemlig klubben fra den næstbedste række at hente to spillere fra Superligaen ind på lejeaftaler. Det drejede sig om Tobias Arndal fra AC Horsens og Jeppe Illum fra Vendsyssel FF.

Men efterfølgende viste det sig, at Næstved BK ikke nåede at få registreret de to spillere i det såkaldte Club Office-system, hvor klubberne blandt andet anmoder om spillernes spillercertifikater. Først halvandet døgn efter transfervinduets lukning tikkede anmodningen ind, og det får nu konsekvenser.

Klubben søgte i første omgang om dispensation, så Tobias Arndal og Jeppe Illum alligevel kunne spille fodbold i foråret, men den anmodning blev afvist af Divisionsforeningen. Det fik Næstved til at anke afgørelsen til Fodboldens Disciplinærinstans, og Næstved-direktør Jacob 'Gaxe' Gregersen håbede på en afgørelse, inden 1. Division starter igen i denne weekend.

Det ønske fik han opfyldt, men det faldt ikke ud til Næstveds fordel.

Fodboldens Disciplinærinstans er nemlig kommet frem til samme konklusion som Divisionsforeningen, og afviser dermed Næstved anke. Det betyder, at Tobias Arndal og Jeppe Illum ikke er spilleberettiget for Næstved i forårssæsonen. 

Det kan blive et hårdt slag for Næstved, der holder sig til i toppen af 1. Division. Her ligger de før forårssæsonen på en femteplads, men med samme antal point som FC Fredericia på den tredjeplads, der giver playoff-kampe og en plads i Superligaen i næste sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus