• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Dansker var til prøvetræning i Valencia: Det interesserede mig ikke så meget

Foto: Getty Images

16-årige Eskild Dall var i vinter til prøvetræning i Valencia, men han kunne bedre lide træningen i Silkeborg IF, og derfor bliver han i 1. divisionsklubben.

Af Anders Dehn

Tidligere på året fik Silkeborg IF's 16-årige talent Eskild Dall sig en stor oplevelse. Han tilbragte en uge på prøvetræning i den spanske klub Valencia, men det kastede ikke noget skifte af sig.

Det handlede ikke kun om, at Silkeborg nødigt ville sælge. Det handlede også om, at spilleren selv vurderede, at træningen hjemme i Søhøjlandet passer ham bedre.

Læs også: Valencia har SIF-talent på radaren

- Her i SIF træner vi for at blive bedre. Dernede træner de for at træne, og så smadrer de til i kampene. Det var ikke helt det træningsmiljø, jeg håbede på, så det var primært derfor, det ikke interesserede mig så meget, siger Eskild Dall til Midtjyllands Avis.

Dall er angriber og fast mand på det danske U16-landshold, for hvem han har scoret to mål i ni kampe. Han stammer fra den lille by Voel lidt uden for Silkeborg, og hvis det lyder bekendt, er det formentlig, fordi det også er Kasper Dolbergs hjemby.

Det tyder på, at han bliver på egnen lidt endnu. At dømme ud fra, hvad sportschef Jesper Stüker sagde i februar, er der ikke meget, der tyder på, at Silkeborg IF er interesseret i at lade Dall skifte.

- Hvis man laver det skifte, skal man være toppen af poppen i den klub, man vælger. Men vi ved godt, at det sportslige er én ting, og pengene er en anden. Kommer der nogen og vil købe Eskild for 20 millioner, så kan det godt være, vi kunne være åbne for det, sagde Stüker.