• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

DIF går ind i Roskilde-sag: Undersøger for matchfixing

I forvejen er DBU, Danske Spil og Spillerforeningen involveret. Nu går også Danmarks Idrætsforbunds matchfixingsekretariat ind i sagen i FC Roskilde, hvor cheftræner Christian Lønstrup har anklaget en eller flere spillere for at oddse på egne kampe.

Af Anders Dehn

FC Roskilde er i denne uge blevet rystet af en mulig matchfixingsag. I går anklagede cheftræner Christian Lønstrup en eller flere spillere for at oddse på egne kampe, og det fik både Spillerforeningen, DBU og Danske Spil til at gå ind i sagen.

Nu har Danmarks Idrætsforbunds matchfixingsekretariat også besluttet sig for at undersøge omstændighederne nærmere.

Læs også: Lønstrup anklager egne spillere for matchfixing: Klubben undersøger sagen

- Vi er først lige blevet opmærksomme på sagen i dag. Vi vil kigge nærmere på det, men vi kan ikke sige noget om, hvad vi gør, eller om vi kommer til at rejse en sag. Vi melder ud, hvis vi har yderligere, lyder det fra Poul Broberg, der er chef for public affairs i DIF og leder af DIF’s matchfixingsekretariat, til TV2 Sport.

FC Roskilde er i øjeblikket selv i gang med at undersøge sagen med hjælp fra Danske Spil for at søge svar på, om der er hold i Lønstrups anklager. Før klubben har afklaret det, er den ikke klar til at melde noget ud, sagde ejer Carsten Salomonsson, da tipsbladet.dk talte med ham tidligere på dagen.

Det handler blandt andet om, at Danske Spil skal gennemgå klubbens kampe for at vurdere, om der er tegn på matchfixing.

Sagen kommer med dårlig timing for FC Roskidel, der i øjeblikket er involveret i en hård kamp for overlevelse i bunden af 1. division. Holdet har to point ned til nedrykningsstregen, og der resterer to spillerunde af indeværende sæson.

På søndag får holdet besøg af FC Fredericia.

Superliga

Fra anfører til projektleder

Mads Agesen indstillede i 2018 sin aktive fodboldkarriere for Randers FC, men gør nu comeback for klubben i en stilli...

Mere Superliga

Fokus