• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Torsten Kjems Hansen

Dyr oprykning til Superligaen: 1. divisionsklub kigger på nødløsning

Dyr oprykning til Superligaen: 1. divisionsklub kigger på nødløsning
Foto: Getty Images

Hvis det bliver til oprykning til Superligaen for Næstved Boldklub, skal der leves op til hårde krav fra DBU omkring Næstved Stadion.

Af Torsten Kjems Hansen

Næstved Boldklub er med otte kampe tilbage i 1. division nummer tre i tabellen med en margin til nummer fire på fire point og en kamp i hånden. Torsdag aften kan holdet spille sig helt tæt på førstepladsen, når topholdet fra Silkeborg IF er værter for en ganske vigtig kamp for begge parter.

Alt andet lige er snakken om den mulige oprykning allerede i fuld gang i og omkring Næstved, hvor både klubbens ledelsen og den politiske top i byrådet er med i de overvejelser, der venter, hvis Superligaen rykker til byen efter sommerferien.

Årsagen er, at Næstved Stadion slet ikke er tunet til at danne ramme om Superliga-kampe i forhold til de krav, som Divisionsforeningen stiller. 

Et Superliga-stadion skal nemlig blandt andet have en kapacitet på 10.000 tilskuerpladser, heraf mindst 3.000 siddepladser - eller et alternativt være et stadion med fire sammenhængende tribuner og plads til 6.000 tilskuere, heraf 4.000 siddepladser. 
Endelig foreligger muligheden for at Næstved må afvikle sine kampe i Superligaen i Slagelse, da stadionforholdene her er godkendte. 

Borgmester Carsten Rasmussen (S) er nemlig ikke i første omgang parat til at bruge kommunale midler på at opgradere Næstved Stadion for et større millionbeløb ved en oprykning.

-Nu har vi lagt varme i græstæppet og sørget for bedre lys på stadion for at kunne honorere kravene til fodbold i 1. division. Og hvis det bliver aktuelt at Næstved Boldklub rykker op i Superligaen, må vi selvfølgelig gå i dialog med Divisionsforeningen og med boldklubben. Umiddelbart tror jeg, at vi kan leje nogle mobiltribuner og stille op. Det har vi set andre oprykkerklubber gøre, så det kan også blive en løsning i Næstved, siger Carsten Rasmussen til sn.dk og understreger, at det vil være alt for dyrt at poste de nødvendige millioner i en stadionforbedring, hvis Næstved Boldklub eksempelvis rykkede ud af Superligaen med det samme. 

I Næstved Boldklub er direktør Jacob » Gaxe « Gregersen ikke interesseret i at skulle rykke til Slagelse for at afvikle kampe, og han køber umiddelbart løsningen med de mobile tribuner.

Næstved Boldklub var senest i Superligaen i sæsonen 1995/96 - men torsdag kan et vigtigt skridt blive taget mod et nyt ophold på 1. klasse.

Superliga

Mere Superliga

Fokus