• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Efter sparerunde: Lyngby scorer millioner på Inters salg af Odgaard

Efter sparerunde: Lyngby scorer millioner på Inters salg af Odgaard
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lyngby Boldklub indkasserer ifølge BT 3,7 millioner kroner, efter Inter har solgt den tidligere Lyngby-spiller Jens Odgaard. De penge falder på et tørt sted.

Af Anders Dehn

Det kommer næppe bag på mange af tipsbladet.dk's læsere, at det er en bekostelig affære at rykke ud af Superligaen. For Lyngby Boldklubs vedkommende betyder det i hvert fald 12 millioner mindre i indtægter, og det kan mærkes.

Som formand Tommy Petersen sagde, kort efter nedrykningen blev en kendsgerning:

Læs også: Inter sælger Jens Odgaard til Serie A-klub

- Så omstiller vi os og siger, at vi er nødt til at lave en sparerunde. Endnu en sparerunde. Nu skal vi strukturere Lyngby Boldklub til en 1. division-situation, og det betyder, at vi skal spare på vores lønninger og vores omkostninger.

Nu får den økonomisk trængte klub dog en hjælpende hånd forud for sæsonen i 1. division. For den italienske storklub Inter har solgt Jens Odgaard, og eftersom Lyngby sikrede sig en videresalgsklausul på offensivspilleren, indbringer det en pæn sjat penge.

Ifølge BT betaler Sassuole 37 millioner kroner for Odgaard, og det sender angiveligt 3,7 millioner kroner til Lyngby. Det kan man lægge oven i det beløb på 10 millioner, som klubben fik for at sælge Odgaard sidste sommer.

19-årige Odgaard nåede ikke at få debut for Inters førstehold i sit ene år i Milano, og han skifter derfor til Serie A-konkurrenten Sassuolo for at spille førsteholdsfodbold igen.

- Jeg har været glad for mit år i Inter. Jeg kom ned og kunne bruge mit sidste ungdomsår på at lære kulturen og sproget at kende i Italien, og så har jeg lært at være professionel på en helt anden måde end derhjemme. Vi træner ekstremt meget og hårdt hernede, og det har vi gjort lige fra dag et, siger Jens Odgaard til BT.

Spillerens agent fortæller desuden, at Inter har sikret sig muligheden for at hente Odgaard tilbage.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.