• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Ejer dækker stort underskud i 1. divisionsklub: 17 millioner på under et år

Ejer dækker stort underskud i 1. divisionsklub: 17 millioner på under et år
Foto: Malte L. Nørgaard

Fremad Amagers ejer måtte lægge 12 millioner kroner i klubben for at dække underskuddet i 2018 og har allerede lagt 4,7 millioner i år. Det er dog helt efter planen.

Af Anders Dehn

De har store ambitioner i Fremad Amager, og den slags koster penge. Klubben skriver i en pressemeddelelse, at den kom ud af 2018 med et økonomisk nulresultat, og at det skyldes, at ejeren skød 12 millioner kroner ind i klubben.

Det er dog fuldstændig i overensstemmelse med den plan, der den nye klubledelse lagde, da hovedaktionær Jerome Solamito overtog klubben i begyndelsen af maj.

Læs også: Viborg holder fast i førsteplads efter storsejr i Lyngby

- Vi følger den plan, der er lagt. Ejerne har hidtil investeret 12 millioner kroner i spillertruppen, og det er en smule mindre end forventet. Der er også planlagt investeringer i løbet af 2019, siger administrerende direktør Michael Jahn.

Også ejer Jerome Solamito er tilfreds trods det (efter 1. divisionsforhold) store minus. 

- Inden vi gik ind i projektet havde vi lagt et budget for de næste tre år, og det følger vi fuldstændig. Vi har fået skabt et stærkt sportsligt set-up og en god administration. Vi har fået sat mere fart på talentarbejdet i klubben, og så har vi i dag en spillertrup som både klarer sig godt i 1. division og markant har øget sin værdi, siger han.

Direktør Jahn fortæller desuden til bold.dk, at klubben allerede har fået tilført 4,7 millioner kroner i 2019. Det bringer det samlede beløb op på 16,7 millioner på de 11 måneder, som Jerome Solamito og resten af hans konsortium har haft kontrollen.

Holdet ligger aktuelt på ottendepladsen i 1. division og har seks point ned til nedrykningsstregen og syv op til top 3.

Superliga

Mere Superliga

Fokus