Esbjergs ti mand holdt stand mod Viborg - Vejle øger forspringet på førstepladsen
1. division

Viborg og Esbjerg tog point fra hinanden, da de spillede 0-0 i dagens topkamp i NordicBet Ligaen. Det udnyttede Vejle på førstepladsen til at øge forspringet, mens Brabrand med en sejr holdt liv i det spinkle håb om overlevelse

Viborg tog lørdag eftermiddag imod Esbjerg i en sand topkamp i NordicBet Ligaen. Esbjerg på andenpladsen og Viborg på tredjepladsen kæmper begge for at holde trit med Vejle i toppen af tabellen, og på den måde sikre sig direkte oprykning til Alka Superligaen.

De to hold endte dog med at tage point fra hinanden, da kampen sluttede 0-0. Noget, som Esbjerg set i bakspejlet kan være mest tilfredse med, da de tidligt i kampen kom i store problemer.

Efter kun halvandet minuts spil blev vilkårene for Esbjerg nemlig markant forringet, da Jeppe Brinch modtog et direkte rødt kort for en nødbremse. Situationen opstod efter et dårligt udspark af Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg. Det betød i bund og grund en hel kamp med en mand i undertal for gæsterne.

Esbjergs udvisning in mente var det ikke overraskende, at Viborg stod for det meste af spillet, men Esbjerg viste også tænder på kontraspillet, hvor man flere gange var meget tæt på at overrumple Viborg. Det var dog hjemmeholdet, der fik halvlegens bedste mulighed, da Christian Moses sendte et forsøg på stolpen.

Efter pausen stillede Esbjerg sig en smule dybere i banen, og det gav længere mellemrum mellem holdets farlige kontrastød. Til gengæld besværliggjorde det også livet for Viborgs offensiv, der ikke havde let ved at spille sig igennem Esbjergs forsvar i starten af anden halvleg.

Efterhånden som halvlegen skred frem kom hjemmeholdet dog tættere og tættere på Esbjergs mål, og Jeppe Højbjerg i Esbjerg-buret gjorde med flere gode redninger sit for at rette op på sin store fejl i forbindelse med det røde kort.

Viborg pressede kraftigt på mod slutningen af kampen, og efter 83 minutter hev Jeppe Højbjerg en sand klasseredning op at hatten, da han fik pareret et forsøg på stregen. Kampen sluttede derfor 0-0, og det lykkedes Esbjerg skulle slippe med skindet på næsen efter at have spillet stort set hele kampen i undertal.

Vejle forsvarede førstepladsen med en sikker udesejr på 0-3 over bundholdet Skive. Dermed øgede de forspringet i toppen, hvor Vejle med 59 point nu har tre point ned til Esbjerg på andenpladsen. Esbjerg har derfra yderligere fire point ned til Viborg, der har 52 point. Det samme har Vendsyssel, der med en sejr på 3-1 over Thisted udnyttede Viborgs pointtab til at bringe sig op på siden af holdet fra domkirkebyen.

I bunden af rækken holdt Brabrand liv i håbet om overlevelse, da de på udebane vandt 1-2 over Nykøbing FC. Da FC Roskilde samtidig tabte med 1-3 til HB Køge, kan Brabrand med to runder tilbage stadig nå at redde livet i NordicBet Ligaen. Alt andet end netop disse kampudfald i dagens kampe havde sendt Brabrand ned i 2. Division, men med fem point til redning og seks point tilbage at spille om, ser det stadig svært ud.