• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Ole Hoffskov

FC Helsingør etablerer aktieselskab: Udenlandske investorer viser interesse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Helsingør tager skridt i retning mod også i fremtiden at kunne begå sig på fodboldmarkedet.

Af Ole Hoffskov

Foreningen bag fodboldklubben FC Helsingør udskiller klubbens U17- U19- og førstehold i et nyetableret aktieselskab, FC Helsingør A/S. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Det sker med henblik på at sikre, at Superliga-nedrykkerne også i fremtiden vil kunne begå sig i et konkurrencepræget fodboldmarked.

- På generalforsamlingen i september 2018 fik bestyrelsen et mandat til at sætte klubben på aktier. Det arbejde er godt i gang. Målsætningen er at skabe en solid kapital for klubben, således at vi er i stand til at videreudvikle FC Helsingør, som vi hidtil har gjort som forening, siger bestyrelsesformand Finn Moseholm.

Han forventer, at der vil blive skudt et tocifret millionbeløb i selskabet, og at foreningen vil sidde på mellem 30 og 50 procent af akiterne. Den resterende del ventes solgt til eksterne investorer.

FC Helsingør har tidligere været i dialog med en række udenlandske investorer, og der er fortsat interesse.

- Vi har en gruppe af lokale investorer, der har vist stor interesse i at investere i klubben, ligesom vi har en udenlandsk investorgruppe, der har vist interesse i at købe op til 51 % af aktierne. Det er en investorgruppe, som vi har haft en god dialog med gennem længere tid, og som vi føler kan bidrage til at fortsætte videreudviklingen af det FC Helsingør, som vi kender i dag. En lokal forankret klub, med stærke bånd til byen Helsingør, fortæller Moseholm.

Han fastslår, at intet er plads i forhold til de udenlandske opkøbere.

- Nu lader vi advokaterne gøre deres arbejde, og så er jeg sikker på, at vi er meget klogere inden for de kommende uger. Sideløbende med det arbejde, igangsætter vi nu en emission, hvor lokale får mulighed for at købe aktier i FC Helsingør A/S.

FC Helsingør overvintrer på sidstepladsen i NordicBet Ligaen. 

Superliga

LIVE: Chancerig kamp i Esbjerg

Esbjerg fB kæmper for livet i ligaen, og AaB skal forsøge at tage et stort skridt mod top-6. Følg den spændende kamp ...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.