• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Genforenes med Per Rud: HB Køge tilknytter fodboldkendt ansigt

To tidligere Brøndby-chefer bliver nu genforenet - denne gang i HB Køge.

Af Kenneth Jensen

Den ene har en fortid som sportsdirektør i Brøndby IF og er nu både administrerende direktør og sportsdirektør i HB Køge, og den anden har en fortid i alverdens store stillinger, blandt andet som kommunikationschef i Brøndby IF samt sportschef hos tv-stationen Discovery Networks.

Deres fælles fortid i Brøndby - de nåede et par år sammen - har nu ført dem til et samarbejde nok engang.

Det er en lille måned siden, at Anders Bay sagde sin stilling op som sportschef hos Discovery, men han skulle ikke gå ledig længe, for HB Køges direktør Per Rud har slået kløerne i Bay, der lander i en ny stilling hos HB Køge.

Læs også:HB Køge henter midtbanespiller

- Anders Bay rummer mange af de kompetencer, vi har brug for i vores aktuelle situation. Vores ambition er at udvikle klubben og virksomheden på alle parametre. Anders har gennem sin karriere dokumenteret resultater inden for både kommunikation, branding og strategi, siger Jason Arnold, Vice President for Capelli Sport, til HB Køges hjemmeside.

Bay får i HB Køge titel af "head of projects" i HB Køge, og han skal referere til Per Rud. Bays opgaver bliver blandt andet at skabe kommerciel vækst i fodboldklubben og skærpe klubbens profil.

- Anders Bay har et voldsomt drive og er en person, der evner at samle folk om et fælles projekt. For ham handler alt om at nå “det næste niveau”. Jeg er sikker på, at vi med Anders i denne centrale rolle kan løfte os. Han vil blive central i forhold til at skabe kommerciel vækst i HB Køge og vil uden tvivl skærpe vores profil i offentligheden. Samtidig er det afgørende, at vi får skabt en endnu tættere kobling til Capelli Sport i hverdagen, hvilket Anders også vil bidrage til, siger HB Køges administrerende direktør, Per Rud, der altså kender Bay fra deres fælles fortid.

Læs også:HB Køge forstærker sig med tidligere FC Nordsjælland-spiller

- Jeg har en særlig veneration for Herfølge og Køge Boldklub. For små 30 år siden skrev jeg mine første artikler som journalist for den sjællandske avis, Dagbladet, om de to klubber og mandsopdækkede dem siden i en årrække. Så jeg krydser mit spor. Samtalerne med Per Rud og folkene bag Capelli Sport efterlod ingen tvivl om, at jeg skulle være med på holdet. De vil frem over isen. Med kommunen og byens erhvervsliv som en stærk medspiller har HB Køge mange muligheder for at skabe fremdrift både på og uden for banen, fortæller Anders Bay.

HB Køge ligger aktuelt nummer ni i den næstbedste række med ni point efter ni kampe.

Læs også:HB Køge forlænger med sydafrikansk profil

Superliga

Mere Superliga

Fokus