• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Oliver Okstrøm

Gyser i toppen: Silkeborg indhenter Viborgs førerposition i 1. division

Der er fem klubber med gode muligheder for at tage den direkte oprykningsplads til Superligaen, da der kun er to point mellem nummer ét og fem.

Af Oliver Okstrøm

Topkampen i 1. division spidser efterhånden til, og efter søndagens runde er der nu fem hold med blot to point mellem sig i de øverste positioner i landets næstbedste række. 

For Viborg lignede det en formsag ved vinterpausen at tage førstepladsen, men efter de to første runder er det kun blevet til ét point. Senest blev det til et nederlag på 0-2 på hjemmebane mod Hvidovre fra den tunge ende af tabellen. Det var samtidig tredje nederlag i træk til Viborg, som har formøblet et habilt forspring i begyndelsen af foråret.

Her var det Kim Aabech og Frederick Andersen, som stod for de to Hvidovre-scoringer, mens Viborg ydermere kom en mand i undertal i de sidste tyve minutter af kampen, hvilket ikke gjorde det nemme for dem.

Derfor kunne Silkeborg med en sejr overhale Viborg, men klubben fra Søhøjlandet magtede ikke at få scoret mod Næstved på udebane, og dermed er de nu á point med Viborg, som dog har en bedre målscore.

Endvidere overtog FC Fredericia tredjepladsen fra Nykøbing FC, da sidstnævnte spillede 1-1 mod HB Køge, mens Fredericia-mandskabet slog Helsingør med 1-0. Her er de dog på samme pointantal som Næstved, og dermed er der lagt op til en gyser resten af sæsonen om de øverste tre pladser i rækken.

I næste runde skal Viborg møde Fremad Amager, mens Silkeborg skal i et topopgør mod FC Fredericia. Endelig skal Nykøbing møde Lyngby, og Næstved får fornøjelsen af Thisted.

Superliga

Mere Superliga

Fokus