• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

HB Køge indvier nyt stadion til foråret: Måske mangler omklædningsrum

HB Køge indvier nyt stadion til foråret: Måske mangler omklædningsrum
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det nye stadion i Køge skal nok blive klar til at afvikle fodboldkampe fra 1. divisions genopstart i marts, men det er endnu uafklaret, om omklædningsrummene står færdige til den første kamp.

Af Anders Dehn

I begyndelsen af denne sæson lignede HB Køge et hold med kurs direkte mod Superligaen. Og selv om formkurven er knækket, så Morten Karlsens hold nu ligger på syvendepladsen, er det bestemt stadig en mulighed at rykke op i denne sæson: Tredjepladsen er bare to point væk.

På den tredjeplads befinder FC Fredericia sig, så det siger sig selv, at det er en vigtig kamp, når FCF gæster Sjælland i den første runde i foråret. Her er det samtidig planen, at HB Køge skal indvie klubbens nye stadion.

Læs også: HB Køge-formand: Lidt vemodigt med nyt stadion

Der er dog en fare for, at nogle faciliteter ikke bliver klar til det opgør. Bestyrelsesformanden fortæller, at selve banen nok skal være klar til kampen i begyndelsen af marts, men der kan ende med at være nogle markante mangler.

- Det positive er, at vi kan spille fodbold. Men der er nogle store hængepartier, som vi aktuelt er meget optaget af og drøfter intenst med kommunen. Det er for eksempel omklædningsrum, som mange jo ville forvente at være på plads. Men det er ikke afklaret, siger formand Søren Storgaard til Lørdagsavisen Køge.

- Og for os er det jo helt afgørende, at vi har en såkaldt VIP-lounge, hvor vi kan huse vores partnere og sponsorer. Nogle vil måske tænke: Er det virkeligt vigtigt? Og ja, det er faktisk afgørende vigtigt, fordi det er vores partnere og sponsorer, der i meget høj grad finansierer, at vi kan have topfodbold i Køge Kommune. Så vi skal selvfølgelig have faciliteter, der matcher det niveau, vi gerne vil være på.

Søren Storgaard tilføjer, at han regner med, at "der skal nu nok kommer styr på det", men HB Køge er ikke herre over byggeriet. Det er kommunen, der ejer den nye idrætspark, som fodboldklubben så lejer sig ind på.

Superliga

Optakt: Esbjerg fB - OB

Direkte bronzekamp i Esbjerg, hvor OB er på jagt efter den første sejr i mesterskabsspillet.

Mere Superliga

Fokus