• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Ole Hoffskov

HB Køge kæmper: Vil hente dansk træner hjem fra Ghana

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

HB Køge arbejder hårdt på at hente Henrik Lehm hjem fra Ghana, men det er ikke nogen nem opgave.

Af Ole Hoffskov

Der er mange ting, der vanskeligt i øjeblikket, mens den aktuelle corona-situation hersker i hele verden, og det at hente en mand hjem fra Ghana er bestemt ikke nogen undtagelse. Det kan de skrive under på i HB Køge.

Klubben arbejder benhårdt på at hente Henrik Lehm hjem fra det afrikanske land, hvor han siden januar har været cheftræner og akademileder i Allies FC, men det er nemmere sagt end gjort.

Læs også:Superliga-boss: Vi kan slække på økonomiske krav til klubberne

- Jeg var i Ghana for 14 dage siden, og der kunne jeg mærke, at jeg egentlig gerne ville hjem. Det var ikke så meget i Afrika på det tidspunkt, men med tanke på sundhedssystemet var det bedst at komme hjem, og det gælder også for Henrik nu, siger Per Rud, direktør i HB Køge, til tipsbladet.dk og løfter sløret for en besværlig proces, fordi flytrafikken er lammet:

- Han er ikke kommet hjem endnu. Han havde i første omgang en billet med mellemlanding i Amsterdam, men den blev slettet, så nu er planen, at han skal flyve til Brussels, hvorfra han skal videre til Hamborg og hjem. Men grænserne er lukket, så vi ved ikke, hvordan vi skal få ham det sidste stykke fra Hamborg til Danmark.

Læs også:Divisionsforeningen slår fast: Vi finder tre nedrykkere

Regeringen har meldt ud, at man kun må krydse grænsen, hvis man har et "anerkendelsesværdigt formål", men det forlyder samtidig, at alle danske statsborgere kan komme hjem. Det bør sikre Henrik Lehm en lige vej til Danmark.

- Det er også min tolkning, men nu på vi se, lyder det fra Per Rud. 

Ligaen i Ghana er blevet suspenderet i fire uger. Det er planen, at Henrik Lehm skal tilbage og passe sit job i Allies FC, når corona-situationen er normaliseret. 

Læs også:NordicBet Liga-klub tager ingen chancer: Alt aflyst i to uger

Læs også:Helsingør-chef: Senere sæsonafslutning er på tale

Læs også:Hobro-chef foreslår: Nul nedrykkere og én oprykker

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus