• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mads Bye Marboe

HB Køge og Hvidovre delte i porten

Foto: Getty Images

Det sluttede med et point til begge mandskaber, da HB Køge og Hvidovre IF mødtes lørdag eftermiddag.

Af Mads Bye Marboe

Der var vigtige point på spil i bunden af NordicBet Ligaen, da HB Køge lørdag fik besøg af Hvidovre IF, og intensiteten var høj fra første fløjt.

Efter et lille kvarter udmøntede det sig i, at Hvidovre tildelt et frispark efter en voldsom forseelse af Magnus Häuser, der nedlagde Marcus Lindberg.

Frisparket blev sendt ind i det lille felt, og her stod Nicolaj Agger ved bagstolpen klar til at prikke bolden i nettet. 0-1 til Hvidovre.

Godt fem minutter senere fik Tobias Christensen en fri skudmulighed i venstre side af feltet, men HB Køge-spilleren ramte bolden helt forkert og sendte den langt over mål.

Læs også:Efter tre år med overskud: Røde tal i HB Køge

Selvsamme Christiansen fik også en afslutningsmulighed fra kanten af feltet senere i halvlegen, men han kunne atter se sit forsøg ryge et godt stykke forbi mål. I stedet skulle det blive Martin Koch Helsted, der sendte udligningen i mål.

For få sekunder inden pausen fik angriberen skabt sig plads tæt under mål, og så kunne han heade 1-1-scoringen ind bag Hvidovre-keeper Filip Djukic.

Fra starten af anden halvleg satte HB Køge sig på opgøret, og det blev tydeligt, at det skulle komme via kontraangreb eller dødbolde, hvis Hvidovre for alvor skulle true HB Køge-buret.

Omvendt havde Auri Skarbalius' tropper heller ikke nemt ved at kreere de helt store muligheder, og man måtte længe nøjes et par forkølede afslutninger fra distancen.

Læs også:Ronnie Schwartz vil være Superliga-topscorer: Nu er det min tur

I det 82. minut kom Liam Jordan til gengæld frem til en stor chance, da han fik sparket på stolpen efter et indlæg fra indskiftede Stephan Petersen, og chancen løb ud i sandet, selv om HB Køge fik fat i returbolden.

Få minutter senere fik Jordan også driblet sig fri i Hvidovre-feltet, men sydafrikanerens afslutning blev blokeret.

I stedet var Oscar Buch centimeter fra at gøre det onde ved HB Køge til sidst, men Buch sparkede forbi et indlæg tæt under mål, og så sluttede det med et enkelt point til begge mandskaber.

Det betyder, at HB Køge har 26 point på syvendepladsen, mens Hvidovre har 22 af slagsen på tiendepladsen.

Læs også:1019 testet i dansk fodbold: Ingen har coronavirus

Læs også:Strukturændring i 2. division: Splittes op i to rækker

Læs også:HB Køge-profil: Vi er for gode til at rode rundt i bunden

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.