• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Helsingør henter to unge newzealændere: De blæste os bagover

Fra den kommende sæson vil FC Helsingør have to spillere fra New Zealand på kontrakt - også selv om det skulle hedde 2. Division.

Af Kenneth Jensen

NordicBet Ligaen er gået ind i sin afgørende fase både i toppen og i bunden. I toppen af rækken kæmper primært Silkeborg og Viborg om den direkte oprykningsplads, mens der er en stribe klubber i spil til de to direkte nedrykningspladser.

Værst ser det ud for FC Helsingør, der er sidst i tabellen - der er aktuelt fire point op til redning for klubber, og der resterer bare fire runder igen af sæsonen.

Men selv hvis det skal ende med endnu en nedrykning, efter det for snart et år siden blev til en nedrykning fra Superligaen, bliver der arbejdet langsigtet i FC Helsingør.

Og derfor har klubben offentliggjort to nye signings i form af Elijah Just og Dalton Wilkins, henholdsvis 19 og 20 år. De to er fra New Zealand og skifter til Helsingør 1. juli på treårige aftaler.

Selv om FC Helsingør med amerikanske ejere i ryggen i udgangspunktet helst vil have unge spillere fra USA, fortæller bestyrelsesformand Jordan Gardner til et medie fra New Zealand, at han i processen med at købe FC Helsingør kom i kontakt med Mike Wilson, der er akademidirektør på Olé Football Academy.

Det akademi har blandt andre Marco Rojas fra SønderjyskE gået på, inden han altså tog turen til Europa, og akademiet har indgået et samarbejde med svenske Torslanda. Det samarbejde førte altså til, at de to spillere fik chancen for at vise sig frem i Danmark, og her imponerede de så meget, at de er kommet på kontrakter.

- Jeg har altid været meget interesseret i, hvad Olé Academy gør, og hvordan akademiet er opbygget, fordi jeg har set nogle af de spillere, der er kommet fra akademiet. Vi hentede et par stykker ind for at træne med os i sidste måned forud for U20-VM, og deres kvaliteter var noget, der virkelig blæste os bagover. Vi har virkelig været imponerede over alt, der er kommet ud af Olé fra top til bund, siger Jordan Gardner i et interview med stuff.co.nz.

De to spillere rejser nu med New Zealands U20-landshold, der altså skal til U20-VM, inden de om et par måneder står klar i Danmark. De håber selvsagt på at spille i NordicBet Ligaen, men der ligger en kamp forude for Helsingør, der ligger til nedrykning.

- Nedrykningen er en udfordring, det er der ingen tvivl om, men som vi også har vist med vores signings, tror folk på det her projekt, og spillerne er begejstrede. Vi har allerede gjort mange rigtige ting ved at lave strategiske partnerskaber med folk, der passer til vores filosofi.

- Vi kommer til at få en flyvende start til sommer, ligegyldigt hvilken række vi er i, når det handler om at give de har knægte muligheden for at vise deres talenter i Europa og udvikle sig på den rigtige måde, siger Jordan Gardner.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.