• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Konkurstruede Roskilde-spillere får hjælp: Det handler om, om de får løn

Foto: Jan Christensen/Getty Images

I dag har Spillerforeningen været i FC Roskilde for at rådgive spillerne, hvis klub er truet af konkurs. Normalt handler den slags meget om løn, for spillerne har ikke råd til at undvære én eller flere udbetalinger.

Af Anders Dehn

Konkursen truer i FC Roskilde, og det betyder, at de ansatte ikke ved, om de har et job på samme tidspunkt i næste uge. Det gælder ikke mindst spillertruppen, der i dag fik hjælp fra deres fagforening, Spillerforeningen.

Thomas Lindrup, der er chef for spillerrådgivning, var på besøg i klubben, hvor han og en jurist rådgav spillerne om rettigheder og pligter. Det bekræfter Lindrup over for tipsbladet.dk.

Læs også: Kæmper for livet: Konkurs truer hos 1. divisions-klub

Han er ikke meget for at fortælle, hvad de talte om på mødet, men han vil gerne indvie i, hvad den slags møder normalt går med. 

- Det handler om at forklare dem, hvordan de er stillet i forskellige scenarier. Lige nu er der ingen konkurs, så man rådgiver spillerne om, at hvis det fortsætter, sker der ikke noget. Hvis det lukker til den 1., har man en anden situation, indleder Thomas Lindrup.

Læs også: Mikkel Thygesen om truende Roskilde-konkurs: Fokuserer kun på fodbold

- Selvfølgelig handler det om deres rettigheder, hvordan de skal forholde sig til A, B, C eller D. Hvad deres muligheder og rettigheder er. Så kan vi svare på spørgsmål efter bedste evne. Nogle ting kan vi svare på, andre kan vi ikke svare på. Det eneste, vi kan gøre, er at oplyse, hvad der sker, hvis klubben består - så er alt fantastisk - og hvis der sker noget andet til den 1.

Det er kun lidt over et år, siden Spillerforeningen senest var på en lignende opgave, da konkursen i Lyngby Boldklub også var få dage fra at blive en realitet. Dengang holdt parterne også en række møder.

Ifølge Thomas Lindrup er der sædvanligvis især én ting, spillerne går op i, når de står i Roskildes nuværende situation: deres løn. De færreste spillere i Superligaen og 1. division tjener så godt, at de uden problemer han klare sig uden deres månedlige gage til at betale husleje, billån og mad på bordet.

- For spillerne handler det meget om, om man får løn. De har jo nogle forpligtelser, og hvis man ikke spiller i en top 3-klub i Danmark, får man som regel en løn, som måske afspejler danske samfund meget godt. Nogle tjener mindsteløn, og nogle tjener mere. Der er man rimelig afhængig af, om man får løn hver måned. Der er ikke mulighed for at springe to måneder over, siger chefen for spillerrådgivning.

Der var oprindeligt sat en deadline for FC Roskildes redning i dag, men Mads Øland, der er direktør i Spillerforeningen, fortæller til bold.dk, at den deadline er blevet rykket. Hvornår den så ligger, melder historien intet om.

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.