• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Roskilde forfremmer Foldgast - overtager fra suspenderet Lønstrup

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Peter Foldgast, der indtil nu har været angrebstræner i FC Roskilde, skal stå i spidsen for holdet i sæsonens to sidste kampe. John Bredal fortsætter som assistent.

Af Anders Dehn

FC Roskilde manglede en cheftræner, efter Christian Lønstrup i går blev suspenderet, men i hans sted erPeter Foldgast trådt.. Den tidligere Brøndby-angriber kender allerede truppen, da han arbejder som angrebstræner i klubben.

Det skriver FC Roskilde på sin hjemmeside. John Bredal, der også har været assistent under Lønstrup, fortsætter under Foldgast. Løsningen gælder for de to kampe, der resterer af denne sæson.

Læs også: Lønstrup anklager egne spillere for matchfixing: Klubben undersøger sagen

- Vi er glade for, at Peter vil hjælpe os i denne periode og at det er en person, der kender spillerne godt gennem hans virke som angrebstræner i klubben, siger hovedaktionær Carsten Salomonsson.

Det er to vigtige kampe for FC Roskilde, der venter. Holdet har to point ned til nedrykningsstregen i 1. division, hvor FC Helsingør kæmper mod den anden nedrykning på bare to sæsoner.

Læs også: Lønstrup suspenderet af FC Roskilde

Lønstrup blev tirsdag aften suspenderet som følge af, at han anklagede sine egne spillere for matchfixing. Forklaringen var, at klubben ville "sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe og samtidig få tid til at finde hoved og hale i ovenstående påstande (...) således at spillertruppen kan have fuld fokus på de resterende to kampe."

I øjeblikket venter FC Roskilde på udfaldet af en undersøgelse, hvor Danske Spil hjælper med at afdække, om der er nogle spillemønstre, der kunne tyde på matchfixing. Samtidig har DIF's matchfixingsekretariat besluttet sig for at se nærmere på sagen.

Holdet spiller næste kamp hjemme mod FC Fredericia på søndag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus