1. division

Næstved snubler - Fremad Amager tæt på Superliga-playoff

1. division fortsætter med at være en fuldstændig uforudsigelig række, og nu er Fremad Amager tæt på to dueller om Superliga næste år.

Tredjesidste runde i en meget tæt 1. division, hvor flere hold bejler til Superliga-playoff. Det var hvad der ventede søndag eftermiddag, og lad det være sagt med det samme. Spændingen er ikke blevet mindre.

Næstved på tredjepladsen skulle op mod nedrykningstruede FC Helsingør på udebane. Her kom Næstved tidligt foran ved Rafaelson i det 16. minut, og de cifre holdt til pause. I anden halvleg udlignede Patrick Olsen dog for Helsingør, og da det blev cifrene, skulle Næstved håbe, at Fremad Amager ville snuble i Hvidovre.

Det gjorde de dog ikke. To mål af Samson Ideye var nemlig nok til sejren for Fremad Amager, der vandt 1-2 ude. Kim Aabech scorede for værterne i slutfasen. Med sejren overhaler Fremad Amager Næstved på tredjepladsen og ligger dermed til Superliga-playoff.

FC Fredericia vil også meget gerne have den tredjeplads, mene for at holde sig med i den kamp skulle man slå bundproppen Thisted hjemme. Det lykkedes, men det blev tæt. Christian Sørensen fik bragt Fredericia foran, men en udligning fra Lukas Enevolsen var tæt på at blive dyr. Først i sidste minut fik Dennis Høegh scoret, og med 2-1 lever Fredericia endnu.

FC Roskilde kunne i den anden ende spille sig lidt væk fra nedrykningsstregen med sejr over Lyngby. Den fik man dog ikke, selvom Nicolai Jessen sikrede Roskilde-føring på 1-0 ved pausen. I anden halvleg fik både Frederik Gytkjær og Danni König dog vendt kampen, og så vandt Lyngby med cifrene 1-2.

I søndagens sidste kamp tabte HB Køge hjemme med 1-3 til Nykøbing i midten af rækken. Nikolaj Bonde sikrede Nykøbing føring ved pausen, inden Mathias Kristensen scorede to gange efter pausen. For HB Køge fik Martin Jensen scoret.

Viborg FF og Silkeborg IF mangler at møde hinanden i en ægte top-gyser i denne runde.