• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Ny sportschef: Vi skal have forløst potentialet i Viborg

Jesper Fredberg er ny sportschef i Viborg FF, og mens han så småt kommer i gang med sit nye job, kan han passende bide negle over en gyserafslutning på NordicBet Ligaen.

Af Kenneth Jensen

Han kommer med masser af erfaring fra lederstillinger i Omonia Nicosia og Panathinaikos, og nu er det så Viborg fra NordicBet Ligaen, der får gavn af 37-årige Jesper Fredbergs evner.

Den tidligere AGF-træner er blevet ansat som sportschef i Viborg FF og tager dermed den stilling, der blev ledig, da Jesper Larsen blev fyret i december.

Og Fredberg glæder sig til at komme i gang hos "De Grønne", hvor ambitionerne er store.

- Jeg tog jobbet, fordi jeg havde en god mavefornemmelse. Jeg kender klubben fra tidligere og de værdier, den har, og jeg har haft nogle rigtigt interessante møder med Morten Jensen (direktør, red.) og bestyrelsen. De virker indstillet på at skabe noget i Viborg. Vi skal have flyttet noget, og det er en spændende rejse at være med på. Vi skal have forløst potentialet i Viborg, siger Jesper Fredberg til tipsbladet.dk.

Den nye sportschef skal bruge den kommende tid på at lære det hele omkring klubben og setuppet bedre at kende. Ikke kun omkring førsteholdet, men også hele vejen ned, så han får en bedre forståelse for, hvordan tingene kan optimeres.

Et eksempel kunne være at arbejde mere målrettet på at få flere af klubbens egne talenter på førsteholdet.

- Det er jo noget, der ligger mit hjerte nært, og som vi lykkedes godt med i både Panathinaikos og Omonia. Viborg har et spændende opland, og der er stor opbakning, så jeg tror på, det er noget, vi kan forløse på sigt og få flere Viborg-drenge på holdet, siger Jesper Fredberg og forklarer, at han i første omgang lige skal snuse omkring setuppet i klubben:

- Jeg skal lige have fingrene ned i den jyske muld først, for jeg har også generelt en stor respekt for det, der bliver lavet. Der laves allerede et godt stykke arbejde. Så vil jeg på sigt give det mit præg og hjælpe den øvrige ledelse, så vi lykkes med målsætningen. Derefter må vi se på, hvor vi kan være skarpere og bedre, og hvordan vi kan skrue på tingene.

Selv om Jesper Fredberg gerne vil holde fokus på det langsigtede arbejde, bliver han nødt til at forholde sig til det kortsigtede. Der venter et transfervindue om kort tid, hvor Viborg skal have justeret truppen i forhold til det, der venter - oprykning til Superligaen eller endnu en sæson i NordicBet Ligaen.

Der resterer fem runder igen af NordicBet Ligaen, og det er helt utrolig tæt i kampen om at sikre sig en Superliga-billet. En enkelt klub rykker direkte op, mens to klubber skal igennem playoffkampe mod hold fra Superligaen. Viborg er aktuelt nummer to, et enkelt point efter Silkeborg.

Jesper Fredberg håber selvsagt på oprykning, men forbereder sig på begge scenarier.

- Der er ikke nogen i klubben, der vil ryste på hånden, hvis det ikke lykkes i år, for der vil også være fodbold i Viborg næste år. Det skal man huske. Men selvfølgelig går vi benhårdt efter en oprykning, siger han.

Endnu en sæson i NordicBet Ligaen vil ikke være så godt for Viborg, der satser - også økonomisk - på at komme op, men Fredberg insisterer på, at VFF fortsat vil have et godt fodboldhold, hvis det også fra den kommende sæson hedder NordicBet Liga.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.