Køge-back: Skal løfte topniveauet og fjerne småfejlene til næste sæson
2016-02-12 12:41
Foto: HB Køge

Han er både administrerende direktør og sportschef, og fredag havde Per Rud første arbejdsdag i HB Køge. Der venter et stort arbejde forude.

48-årige Per Rud har siden fyringen i Brøndby i sommer haft sin gang i Island, hvor han har været med til at hjælpe den islandske oprykkerklub Trottur, men det sluttede i dag, hvor Per Rud tiltrådte i sit nye job.

Et nyt job i en klub, som han kender alt til. Per Rud havde nemlig første arbejdsdag i HB Køge fredag, hvor han er ansat som administrerende direktør og sportschef. Og opgaver der nok af at tage fat på, fortæller Per Rud.

- De næste par uger går primært med at lære spillerne at kende. Der har været en større udskiftning, så vi skal sætte os ned og snakke. Og så er vi inde i en fase her, hvor vi skal have styr på fremtiden.

- Resten af foråret kommer meget til at gå med økonomi og strategi. Og så skal jeg arbejde med at få gentegnet sponsorater - det er mit fokus på, siger Per Rud til tipsbladet.dk.

Per Rud var i HB Køge fra 2009 til 2013 og kender derfor klubben bedre end de fleste. Forude venter et arbejde, hvor økonomien skal forbedres.

- Vi må være ærlige og sige, at tallene ikke var gode sidste år, så vi skal tilpasse os. I transfervinduet har vi sagt farvel til flere, end vi har hentet ind. Men jeg var ikke skiftet, hvis jeg ikke var sikker på, at vi ville være i stand til at samle et fint hold. Hvis man skal sige det lidt i overskrifter, så er målsætningen, at vi skal spare et par millioner, og vi skal have en stærkere trup. Det mener jeg, er realistisk, siger Per Rud.

Mandag rejser truppen på træningslejr til Florida, men Rud rejser først et par dage senere, da han sidder i møder. Og planen på den lange bane er ganske klar for HB Køge og Rud.

- Jeg er stor tilhænger af kontinuitet, så nu handler det om at få lagt den rette strategi og holde fast i den, siger han.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?