1. division

Silkeborg sejrer og er tilbage i Superligaen

Silkeborg tog en sejr mod Nykøbing, og dermed er den midtjyske klub tilbage i Superligaen, mens Viborg og Lyngby skal spille om oprykning.

Der var masser på spil i sidste spillerunde af NordicBet Ligaen, og der var spænding lige til det sidste om oprykningspladserne.

På et udsolgt JYSK Park kunne Silkeborg sikre sig den direkte oprykning, hvis det blev til en sejr mod Nykøbing, og allerede efter 16 minutter kunne Ronnie Schwartz score til stor jubel for hjemmepublikummet. Sejren blev slået fast ni minutter før tid, hvor Ronnie Schwartz endnu engang scorede.

Det var Viborg, der kunne fravriste Silkeborg førstepladsen, men selvom det blev til en sikker sejr på 4-0 hjemme mod Fremad Amager efter mål af Mikkel Agger, Mikkel Beck og Jeff Mensah, nyttede det ikke noget. Viborg skal dermed spille oprykningskampe til Superligaen.

Det så Næstved også længe ud til at skulle gøre. Den sjællandske klub havde brug for en sejr i sidste spillerunde, mens der samtidig var andre resultater, der skulle flaske sig. Næstved var længe foran 1-0 mod Thisted, og da Fremad Amager tabte mod Viborg, lå Næstved længe på tredjepladsen, men til allersidst fik Thisted udlignet, og dermed glippede det for Næstved.

I bunden af ligaen spillede Hvidovre uafjort på udebane mod FC Fredericia, mens FC Helsingør samtidig smed en føring hjemme mod Lyngby, der endda endte med at vinde i sidste minut. Og den sejr var af helt afgørende betydning, for Lyngby overhalede dermed Næstved, og dermed skal klubben spille oprykningskampe.

Hvidovre akkurat frisag, mens FC Helsingør følger Thisted ned i 2. division.