• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Superliga-nedrykker ligger sidst i 1. division: Det ramte os som en hammer

Det er hverken sjovt eller nemt at rykke ud af Superligaen og få halveret sine indtægter. Særligt FC Helsingør, der lige nu ligger til nedrykning til 2. division, har det været en hård omgang.

Af Anders Dehn

Det var måske ikke årtiets fodboldchok, at FC Helsingør rykkede ud af Superligaen for et halvt år siden. Det var trods alt den klub med det mindste budget og den mindste erfaring fra den bedste række. Mere overraskende er det, at holdet nu ligger til at rykke igen, fra 1. til 2. division.

FC Helsingør indtager sidstepladsen i rækken, omend kun med ét point op til redning, mens divisionen fortsat holder vinterferie. Også nedrykningskollegaerne Lyngby BK og Silkeborg IF havde store problemer i løbet efteråret: Sidstnævnte fyrede manager Peter Sørensen efter en katastrofestart, mens Lyngby indtager ottendepladsen.

Læs også: Tidligere Lyngby-direktørs aflønning kan være i strid med loven

- Det ramte os som en hammer. Det er ligesom at flyve på første klasse. Hvis man gør det tilstrækkeligt mange gange, så er det heller ikke sjovt at blive sat ned på økonomi bagefter. Du vænner dig til livet på første klasse eller til livet i Superligaen. Du vænner dig hurtigt til opmærksomheden, til de fede stadioner, alle de spændende kampe og alt omkring dem. Vi var meget bevidste om, at sådan skulle det ikke være for os. Vi italesatte det fra start. Vi var noget andet, siger administrerende direktør Janus Kyhl til BT.

Sådan endte FC Helsingør bare med at være alligevel, for klubben blev fanget i en ond spiral. Den er det endnu ikke lykkedes at komme ud af. Det er kun Silkeborg af de tre nedrykkere, der for alvor kan siges at have brudt nedturen.

Under Michael Hansen er holdet strøget op på andenpladsen, men Lyngby trods sin placering som nummer otte kun har tre point ned til nedrykningsstregen.

1. division sparkes i gang igen den 3. marts.

Superliga

Mere Superliga

Fokus