• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Tidligere FCK-assistent blev cheftræner i sommer: Havde dårlig samvittighed

Foto: Screenshot

Den tidligere FCK-assistent Johan Neestrup er blevet cheftræner i Viborg FF. Men det var ikke nogen nem beslutning at gå fra assistent til chef, fortæller den 31-årige.

Af Kenneth Jensen

Selv om han kun er 31 år, har den tidligere professionelle fodboldspiller Jacob Neestrup allerede scoret sig et godt og spændende cheftrænerjob. Det skete i sommer, hvor den daværende FC København-assistent forlod de danske mestre for at blive cheftræner for Viborg FF.

Nu er det Neestrup, der skal træffe alle de vigtige og svære beslutninger for en klub, som har ambitioner om at rykke op i Superligaen.

Men selv om jobbet som cheftræner i manges øjne er attraktivt, var Jacob Neestrup faktisk ikke sikker, da han i sommer satte kursen mod VFF for at skrive under på en aftale med sportschef Jesper Fredberg.

Det fortæller Jacob Neestrup til TV Midtvest.

- Da jeg kører herover på verdens længste landevej fra Vejle til Viborg, var jeg da ved at skide i bukserne for at være helt ærlig. Jeg var ikke 100 procent sikker på, at det var rigtigt for mig. Og nu var det ikke mig, der kørte bilen, men jeg var tæt på at sige, at vi skulle vende om, siger Viborg FFs træner, Jacob Neestrup, til videopodcasten Fodboldfamilien på TV Midtvest.

Danskeren fortæller også, at han ikke ved, om det er cheftræner, han skal være de næste 20 år, ligesom han forklarer, at det var svært at sige farvel til FC København, hvor han tidligere har været spiller og haft forskellige trænerfunktioner.

- Jeg havde også en snert af dårlig samvittighed overfor Ståle og FCK. Og så kom jeg i tvivl, da jeg kørte herover fra København, om jeg overhovedet skulle være cheftræner. Og det er jeg såmænd stadig. Nu prøver jeg det af her i Viborg, men det kan da godt være, at jeg om et par år skal vende tilbage til assistentrollen og være den bedste assistenttræner, lyder det fra Jacob Neestrup.

Neestrup og Viborg FF ligger aktuelt nummer et i NordicBet Ligaen, men ikke alt har været fantastisk til at starte tiden i VFF på - onsdag aften røg holdet ud af Sydbank Pokalen til AB.

Superliga

Mere Superliga

Fokus