• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Udenlandske investorer overtager Fremad Amager

Udenlandske investorer overtager Fremad Amager
Foto: Getty Images

Et internationalt konsortium har købt sig ind i 1. divisionsklubben Fremad Amager. De har planer om at gøre klubben til en del af et europæisk netværk af klubber.

Af Anders Dehn

Endnu en dansk fodboldklub er kommet på udenlandske hænder. Denne gang er der tale om Fremad Amager, som netop har fået en ny hovedaktionær. Klubben meddeler på sin hjemmeside, at et internationalt konsortium af investorer har købt sig ind.

Investorerne har base i London og Monaco, fremgår det af pressemeddelelsen, og de har planer om at eje en række klubber "i flere lande for derigennem at gøre det til en forretning at drive fodboldklub," skriver Fremad Amager. I øjeblikket er konsortiet i dialog med klubber i Portugal, Belgien og Spanien.

Læs også: "Faxe" stopper i Fremad Amager: Har brug for ny inspiration

- Det er en klub, der med sin historie og sin beliggenhed på Amager, samtidig er en del af København. Vi mener, at Fremad Amager har alle muligheder for at nå et endnu højere niveau, siger repræsentanten for konsortiet og den nye bestyrelsesformand i Fremad Amager, Bram van Barneveld.

- Fodbold handler i dag i høj grad om penge, hvor kultur, historie og forbindelser også er meget afgørende for at opnå succes. Vi er klar til at investere i Fremad Amager for at sikre den fortsatte udvikling.

Den hidtidige direktør Flemming Rosenkrantz fortsætter i sin stilling og vil stadig have en mindre andel af aktierne. Han glæder sig over investeringen.

- Den nye majoritetsejer overtager et solidt 1. divisionshold med over 150 sponsorer. Der er nu masser af talent i ungdomsafdelingen, som samarbejder med andre klubber på tværs af øen i håb om at levere talenter til førsteholdet. Vi afleverer et hold, som i den nye sæson skal spille på et opgraderet stadion med kunstgræs, varme i banen og lys. Der er faktisk ret meget, vi er lykkedes med, siger han.

- Fodbold handler om mange ting, og succes i topfodbold handler om penge – og gerne mange af slagsen. Selv for en arbejderklub som os. Hvis Fremad Amager skal klare det næste store skridt, skal der nogen til med større ressourcer end os, og det er der vist ingen tvivl om, at dette internationale investor-konsortium har.

Fremad Amagers førstehold ligger aktuelt på tiendepladsen i 1. division og skal have ny cheftræner til sommer, når John "Faxe" Jensen stopper.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.