1. division

Vejle fortsætter marchen mod Superligaen: 10 point foran forfølgerne

Det blev fredag aften til en dejlig dag for Vejle, hvor de selv tog en sejr, mens de nærmeste hold i toppen tabte.

Selvom der stadig er 11 runder tilbage af 1. division i denne sæson, så begynder det mere og mere at ligne Vejle som den enlige oprykker til Superligaen. Denne fredag gik resultaterne i hvert fald deres vej.

Selv vandt de med 2-1 over lokalrivalerne fra FC Fredericia, og lige inden dén kamp begyndte kunne de se udfordrerne fra Viborg tabe med 1-3 på udebane mod Kolding. Dermed har Vejle nu lagt en afstand på 10 point ned til Fredericia og Viborg efter denne runde.

Vejles sejr blev grundlagt af specielt Diego Montiel, som tog rollen som målscorer på sig i fraværet af Kjartan Finnbogason. Her blev den første kasse sat ind ti minutter før pausen, hvor han havde heldet med sig, da bolden blev rettet af. Dernæst gjorde han det til 2-0 lige efter pausen, og derfor så det ud til, at Vejle havde fuld kontrol, men sådan gik det ikke.

Den første scoring kan ses øverst i artiklen.

Efter lidt mere end en time fik Agon Mucolli reduceret til 2-1, og FC Fredericia havde i slutfasen blandt andet flere frispark fra Victor Torp og til sidst en redning lige på stregen efter et hjørnespark. Dermed kunne Vejle tage tre lune point i en regnvåd afslutning.

Tidligere på dagen spillede havde Skive besøg af Vendsyssel, og her blev det til en 3-1-sejr til udeholdet.

Vejle skal møde Skive i næste runde, hvor endnu et skridt kan blive taget i deres march tilbage til Superligaen, som de rykkede ud af i sidste sæson.