1. division

Vendsyssel fik oprejsning i pokalen: Vejle ekspederet ud

Vejle er ude af pokalturneringen efter et nederlag til Vendsyssel FF.

Vendsyssel FF er med i bowlen, når der skal trækkes lod til næste runde af Sydbank Pokalen. Det blev slået fast tirsdag aften, da Superliga-nedrykkerne spillede sig videre i Sydbank Pokalen med en 1-0-sejr hjemme over Vejle.

Vendsyssel gav debut til de to hollandske nyerhvervelser Jeroen van der Lely og Jelle van der Heyden på henholdsvis højre back og defensiv midtbane, mens AaB-lejesvenden Jakob Blåbjerg debuterede på venstrebacken.

Og van der Lely var med til at sørge for en spillemæssigt godt start til hjemmeholdet. Efter flot opspil i venstre side endte bolden hos van der Lely, der havde sneget sig med frem. Hans afslutning blev blokeret i sidste øjeblik af en Vejle-forsvarer.

Men Vendssysel lugtede blod, og 20 minutter inde i opgøret faldt scoringen så. En flot dybdebold fra Jakob Blåbjerg splittede gæsternes forsvar. Ali Messaoud fandt plads i højre side, og han satte Emmanuel Ogude op til frit skud. Angriberen behandlede chancen efter fortjeneste og sendte kuglen fladt i nettet til 1-0.

Herefter mistede Vendsyssel FF kontrollen med kampen, og Vejle skabte et par halvstore muligheder, som den ellers så varme angriber Adam Jakobsen brændte.

Vendsyssel kom ud til anden halvleg med stor optimisme, og den tidligere Næstved-profil, Chistoffer Boateng, var efter bare 20 sekunder af anden halvleg millimeter fra sin første scoring for sin nye klub, da hen sendte et fint hovedstød mod mål. Indy Groothuizen i Vejle-buret reddede dog ganske spektakulært med det yderste af neglene.

Mod slutningen begyndte Vejles fine opspil af kaste chancer af sig, men Ali Messaoud burde have lukket kampen kort før tid, da han blev spillet helt blank. Sommerindkøbet fik dog langt fra ordentligt træf på bolden.

Det endte dog ikke med at få konsekvenser for nordjyderne, som spiller sig videre i Sydbank Pokalen med en flot 1-0-sejr over Vejle og dermed får lidt oprejsning efter en skidt start på NordicBet Ligaen.