• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Viborg-boss afviser rygter om farvel: Kan se mig selv være her i lang tid

Foto: Viborg FF

Sportschefen kategorisk afviser et løst rygte om et skifte til en sydafrikansk klub og fokuserer 100 procent på opgaverne i Viborg. Lige nu arbejder Jesper Fredberg på at få ansat et nyt trænerteam.

Af Kenneth Jensen

For andet år i træk må Viborg FF se andre klubber løbe med billetter til den kommende sæson i Superligaen, og Viborg står i en svær situation med kun én oprykker næste sæson og med mange hold om buddet.

Men Viborg vil op i Superligaen, og klubben fyrede trænerteamet Steffen Højer og Ralf Pedersen og leder nu i stedet efter det team, der skal guide klubben mod dansk fodbolds bedste række.

Manden, der har opgaven med at finde den kommende træner, er Jesper Fredberg. 

Der er bare lige det lille kuriosum, at han allerede bliver rygtet væk fra Viborg, selv om han blev ansat som sportschef i foråret. Ifølge Soccerladuma er Fredberg meget aktuel i den sydafrikanske klub Amazulu, men inden rygtet for alvor får ben at gå på, lukker Jesper Fredberg ned for snakken om et nyt eventyr.

- Det kan jeg kategorisk afvise. Jeg skal ikke til Sydafrika. Jeg er meget glad for at være i Viborg og kan se mig selv være her i mange år, siger sportschefen til tipsbladet.dk.

I stedet fokuserer Jesper Fredberg lige nu på at finde klubbens kommende trænerteam, efter Jesper Fredsberg træf beslutningen om at sige farvel til Steffen Højer og Ralf Pedersen.

- Det er aldrig sjovt at sige farvel til nogen - og det er sådan set, om de har været et sted i kort eller lang tid. Det var en svær beslutning, og det var ikke nemt.

Men beslutningen blev truffet med det udgangspunkt, at Viborg skal skrue og finde de sidste procenter, der kan få dem tilbage som klub i Superligaen efter den kommende sæson, hvor der bare er en enkelt oprykker, og hvor konkurrencen om at få den billet er hård.

Nu handler arbejdet om at have et trænerteam klar, når Viborg-holdet om små to uger møder ind efter en kort sommerferie.

- Det er vigtigt, at teamet er klar på det tidspunkt, men omvendt er det vigtigste trods alt, at det er de rette, vi har klar. Vi skynder os ikke - det handler i stedet om at finde det rette team, der kan være med til at løfte os til der, hvor vi gerne vil være, siger Jesper Fredberg.

Og selv om arbejdet med at finde et godt team til Viborg kan trække ud, er Jesper Fredberg ikke nervøs i forhold til at rekruttere spillere.

- Der skyder vi løs, hvis vi finder det rigtige. En del af strategien er også, at en cheftræner ikke skal komme ind og ønske noget andet og starte forfra med spillestilen. Der skal det passe ind i det, vi vil som klub, siger han.

Sportschefen har de senere år prøvet sig af i udlandet, hvor han blandt andet har arbejdet for Panathinaikos og Apoel Nicosia. Han har også cheftrænererfaring fra blandt andet AGF.

Superliga

Mere Superliga

Fokus