• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Viborg FF præsenterede millionunderskud og sagde farvel til formand

Viborg FF præsenterede millionunderskud og sagde farvel til formand
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Klubben fra NordicBet Ligaen havde onsdag generalforsamling og præsenterede et underskud på 4,2 millioner kroner. Samtidig valgte bestyrelsesformanden Kim Nielsen at træde af - han har været sygemeldt på det seneste.

Af Kenneth Jensen

For første gang i seks år præsenterede Viborg FF et underskud, da klubben onsdag aften afholdt generalforsamling.

Det er summen af sidste sæson, hvor klubben satsede på at vende tilbage til dansk fodbolds bedste række i første forsøg, men mislykkedes.

Årsregnskabet for 2017/2018 lød på et minus på 4,2 millioner kroner, og det regnskab betegner klubben som utilfredsstillende.

Klubben skriver blandt andet på sin hjemmeside, at man lykkedes med at mindske personaleomkostningerne med ni millioner kroner, men at omsætningen samtidig faldt med 41,5 procent efter nedrykningen. Det forklarer lidt af det store minus.

- Derudover har der i regnskabsåret været store, uforudsete advokatomkostninger i forbindelse med stadionnavnsagen, ligesom der også har været afholdt dobbelt cheftrænerlønning i regnskabsåret, skriver klubben på hjemmesiden, inden den trods alt kan berette om lidt godt nyt:

- På positivsiden er det igen lykkedes klubben at udvikle spillere til videresalg og dermed skabe en betydelig indtægt i regnskabsåret.

På generalforsamlingen blev det også offentliggjort, at Kim Nielsen træder tilbage som bestyrelsesformand. Han har været sygemeldt den sidste tid - han fortsætter dog i bestyrelsen.

Bestyrelsen vil i de kommende dage se på, hvem der skal være ny formand i Viborg FF.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.