• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Viborg jagter nye spillere: Spørgmålet om rækken besværliggør processen

Er Viborg Superliga- eller NordicBet Liga-hold i næste sæson? Spørgsmålet kan endnu ikke besvares, og derfor er det også lidt sværere at vide, hvilke spillere der er interesserede, og hvordan Viborgs økonomi ser ud.

Af Kenneth Jensen

Den helt store ambition for Viborg FF er at komme tilbage i dansk fodbolds bedste række, og klubben fra NordicBet Ligaen kæmper lige nu en hård kamp om at komme op. Vinderen af NordicBet Ligaen rykker direkte op, og den plads ligger Silkeborg på lige nu med to runder igen af rækken, men kun et enkelt point foran Viborg. To og tre skal spille playoff om at komme op.

Der går derfor mindst en uge, inden Viborg FF finder ud af, i hvilken række klubben spiller den kommende sæson, og det kan faktisk ende med at tage lidt mere end 14 dage, hvis der er playoffkampe inde over. Arbejdet med at få brikkerne på plads er allerede godt i gang.

- Men vi må også erkende, at det arbejde bliver besværliggjort af, at intet endnu er afklaret. Det havde været rart at kunne kalde sig Superligamandskab allerede nu, for der er spillere, der kun vil spille i Superligaen. Også nogle af dem, vi snakker med. Det må vi acceptere. Så derfor bliver vi nødt til at vente, hvis det er dem, vi vil have, siger Jesper Fredberg, sportschef i Viborg, i et interview med TV Midtvest.

Naturligvis er der masser af tid til at forstærke sig hen over sommerpausen, men klubben er virker allerede nu helt klar til at søsætte plan a eller plan b.

- Det er heldigvis ikke alle, der siger, at de kun vil til Viborg, hvis det hedder Superligaen efter sommerferien. Der er mange, der synes, vi har et godt setup og har gang i noget godt. Så vi skal nok få et fint hold, siger han.

Viborg møder på søndag Hvidovre på udebane, inden klubben i sidste runde møder Fremad Amager på hjemmebane. Ender Viborg som nummer to i rækken, venter der playoffkampe mod vinderen af opgøret mellem Vejle Boldklub og Hobro IK. Der spilles i playoffkampene om en Superliga-billet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus