1. division

Viborg og Fredericia delte efter dramatisk afslutning

Viborg FF og FC Fredericia spillede onsdag 2-2 i Nordicbet Ligaen efter en dramatisk afslutning.

Viborg og FC Fredericia er begge kommet godt fra land i årets Nordicbet Liga, og de to mandskaber mødtes onsdag aften på førstnævntes hjemmebane.

Værterne havde fået arbejdstilladelsen til Alassana Jatta på plads, men det unge nyindkøb startede på bænken og kunne se Fredericia dominere opgøret i første halvleg.

Mikkel Agger havde ganske vist en halv chance i begyndelsen af kampen, men det var ganske fortjent, da Agon Mucolli efter 36 minutter gjorde det til 0-1 for gæsterne.

Christian Ege brød et Viborg, og efter et par afleveringer på midten af banen, blev Kristian Kirkegaard spillet fri i venstre side af banen. Den tidligere Kolding-profil førte bolden frem og kunne på kanten af feltet spille Mucolli fri. Den unge midtbanespiller vendte på en tallerken og sparkede bolden ind på flotteste vis.

Jacob Neestrup reagerede i pausen ved at sætte Christian Sivebæk på banen, og kantspilleren viste tænder allerede fra begyndelsen af anden halvleg.

Sivebæk vred sig fri af sin direkte oppasser og fik slået et indlæg ind til Mikkel Agger tæt under mål. Angriberen afsluttede, men lige på Fredericia-målmand Alexander Nybo.

Efter lidt mere end en times spilletid blev 20-årige Jatta så sendt på banen, og angriberen skulle komme til at spille en væsentlig rolle. Først var Jatta blandt andet involveret i en situation, hvor han fik tacklet bolden hen til Agger, som dog sparkede forbi mål fra kanten af feltet.

Med et kvarters tid tilbage af opgøret udspillede sig så en situation, der gjorde Jacob Neestrup så vred, at han blev bortvist af kampens dommer. Ifølge Viborg-manageren blev Frederik Brandhof holdt tilbage af Erik Nissen, og Neestrup brokkede sig så voldsomt til fjerdedommeren, at han måtte tildeles det røde kort.

Men værterne kunne godt uden cheftræneren, og efter 83 minutter lykkedes det Jakob Bonde at udligne. Jeff Mensah slog indlægget, og midtbanespilleren headede flot bolden i kassen.

Viborg jagtede alle tre point i slutminutter, og det gav pote, da indskiftede Jatta i overtiden kunne gøre det til 2-1. Sivebæk headede på indersiden stolpen, og Jatta var først over returen, som han blot skulle prikke over stregen.

Jonas Dals mandskab havde dog ikke givet op, og det skulle alligevel lykkes gæsterne at komme fra opgøret med et point i bagagen. I de døende sekunder formåede Henry Uzochokwu således at sparke bolden ind til slutstillingen 2-2.