• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Viborg-træner før gyserkampe: Rigtig god tro på, vi rykker op

Foto: Getty Images

Der er en enkelt Superliga-billet på spil, når Viborg FF og Hobro IK mødes over to kampe.

Af Kenneth Jensen

12 af de 14 Superliga-hold er på plads fra den kommende sæson, men der mangler stadig at blive uddelt to billetter til dansk fodbolds bedste række.

Hvem, der skal være i Superligaen næste sæson, kommer der svar på i denne uge, hvor Viborg FF og Hobro IK mødes over to kampe, og hvor Vendsyssel FF og Lyngby BK mødes over to kampe.

For Viborg bliver det ekstremt vigtige kampe, efter klubben i sidste sæson ikke rykkede op, og efter mandskabet i denne sæson så Silkeborg IF løbe med den direkte oprykning. Klubben har satset økonomisk på at komme op i Superligaen.

Og selv om der er et stort pres på Viborg, taler cheftræner Steffen Højer bestemt ikke vigtigheden af kampene ned. Over for TV Midtvest har Højer stor tro på, at det bliver klubben fra domkirkebyen, der indløser billet til Superligaen.

- Jeg føler jo ikke, at det vil være et mirakel, hvis vi over to kampe slår Hobro og rykker op i Superligaen. Jeg føler, det vil være helt naturligt. Vi kommer med medgang. Jeg har da også fortalt mine spillere, at Hobro har vundet én udekamp i år. Det er en god viden for spillerne at have i de to kampe. Og så får vi mange tilskuere med til Hobro.  Det bliver hårdt og sikkert ikke kønt. Men jeg har en rigtig god tro på, at vi rykker op, siger Viborg-chef Steffen Højer til TV Midtvest.

Viborg endte som nummer to i NordicBet Ligaen og indleder derfor med en udekamp torsdag, mens der er returkamp i Viborg på søndag. Hobro undgik nedrykning i første omgang, da holdet over to kampe besejrede Vejle.

Steffen Højer var assistent, da Viborg sidst var i Superligaen. Han overtog jobbet i august 2017, efter Johnny Mølby blev fyret.

Superliga

Mere Superliga

Fokus