AGF's David Devdariani er tilbage efter et skadeshelvede og er klar til at præstere på banen.

BRAGT I TIPSBLADET 13. JUNI

Modstanderen var OB i den sidste testkamp inden den nye Superliga-sæson. En god målestok både for Troels Bechs nye projekt, for hvor langt AGF er inden de europæiske kampe mod David Devdarianis landsmænd, og for David Devdariani selv. Georgieren kom ind i pausen af kampen, der endte 0-0 på Odense Atletikstadion, og det gik fint.

”David har de seneste uger nærmest været exceptionel god til alle træninger, og i dag prøver han at levere noget, der er endnu bedre. Det mest iøjnefaldende i dag er dog, at de laver frispark på ham konstant. Det kan godt være, at han kun har luft til en halv time i Superligaen i øjeblikket, men det er nærmest som at få en ny spiller, lød det fra en begejstret cheftræner Peter Sørensen til AGF’s hjemmeside efterfølgende.

Dagen derpå deltager David Devdariani uden problemer i træningen med holdkammeraterne på Fredensvang. Folk omkring AGF står og snakker om, at man knapt nok kunne se på Devdarianis spil, at han har været ude så længe. Den allersidste del af træningen står han over for ikke at risikere overbelastning. Så står den på snak med Tipsbladet, og David Devdariani har let til smil efter en lang, hård periode. Om han ligefrem har været exceptionel god, ved han dog ikke.

”Jeg ved ikke, om jeg er enig i, at jeg har været exceptionel god til træning på det sidste. Jeg synes ikke, jeg har lavet noget ekstraordinært, men jeg har dog følt mig godt tilpas på træningsbanen med de øvelser, vi har lavet. Jeg forsøger ikke at bevise noget overfor trænerne eller klubben. Jeg tror godt de ved, hvad jeg er i stand til at gøre. Jeg vil bare tilbage så hurtigt som muligt og gøre mit bedste. Jeg ved ikke, om der findes spillere, der kun giver sig selv halvt af, hvad han kan,” siger David Devdariani og fortsætter evalueringen af sig selv.

”Jeg har trænet de sidste par uger med holdet, og det er gået rimelig ok, men man kan selvfølgelig ikke sammenligne træning og kamp. Da jeg kom på banen mod OB, gik det fint, men min form er ikke på 100 procent. Det er det, jeg skal arbejde på nu. Man kan ikke præstere på et højt niveau, hvis man ikke er 100 procent fit. Derfor var jeg heller ikke tilfreds med min indsats mod OB, men det er acceptabelt, for det var min første kamp i ni måneder. Jeg spillede min sidste kamp den 16. oktober, så vidt jeg husker. Det bedste er bare det faktum, at jeg er tilbage på banen og spillede med i kampen. Jeg var virkelig glad og spændt, det er sikkert. Både før, under og efter kampen. Jeg er tilbage,” siger David Devdariani.

Tager endnu lidt tid

Så for AGF er det måske nok som at have fået en ny spiller, men det kommer stadig til at tage et stykke tid, inden David Devdariani igen bliver den faste profil, han var inden skadeperioden.

”Hvordan det kommer til at gå nu, ved jeg ikke. Om jeg spiller en halv time, en halvleg som mod OB, eller hvad ved jeg pr. kamp. Det kommer an på træneren og mine præstationer. Jeg vil gøre mit bedste for at komme i topform og være klar. Så er det op til Peter at beslutte, om jeg er god nok til førsteholdet eller ej.”

”Jeg forventede, da jeg begyndte at træne igen, at jeg ville være lidt rusten i min boldkontrol og mine afleveringer. Men jeg følte mig egentlig ret selvtillidsfuld i det aspekt, så snart jeg var på banen. Det er værre med konditionen, for selvom jeg cyklede og lavede øvelser i gymnastiksalen for at opbygge min kondition, så kan man ikke sammenligne det med en fodboldkamp, hvor det er en anden slags løb, og man har små pauser ind imellem accelerationer og retningsskift. Det er den kamprytme, man ikke rigtig kan efterligne, når man sidder på en cykel eller løber på løbebånd. At komme i kondition til kamp er det mest væsentlige, jeg mangler lige nu.”

”Jeg kan ikke rigtig sige, hvor lang tid det vil tage. Det er en besværlig proces, ikke mindst fordi jeg var ude så længe. De aktiviteter, jeg laver nu til træning, er min krop egentlig ikke vant til efter så lang tid ude. Det gør også lidt ondt efter træning, så jeg må minde mig selv om, at jeg skal tage det roligt. Ikke presse for hårdt på. Det gør processen lidt langsommere, men det går i den rigtige retning. For to uger siden var jeg ikke engang i stand til at træne med de andre, og mod OB gik jeg ud og spillede en halvleg.”

Hvad David Devdariani aldrig har været i tvivl om, er at det nok skulle lykkedes ham at vende tilbage på fodboldbanen. Ligesom holdkammeraten Peter Graulund, der også har været igennem et langvarigt skadesforløb, tvivlede Devdariani ikke på sig selv.

”Nej, det gjorde jeg faktisk ikke. Jeg ved ikke, om det er underligt eller ej, fordi jeg har været ude så længe, men jeg var ret fyldt med selvtillid, selv da jeg ikke trænede med holdet. Jeg vidste, at jeg nok skulle finde tilbage til mit niveau, og det er jeg stadig sikker på. Man kan sige, at jeg har en naturlig selvtillid,” griner han.

Læs mere på næste side

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?