• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

19-årig udlandsdansker skal udlejes: Jeg er åben for det hele

Foto: Getty Images

19-årige Emil Frederiksen fra Heerenveen har ikke spillet for førsteholdet i denne sæson, og derfor arbejdes der nu på at få udlejet den danske midtbanespiller.

Af Kenneth Jensen

Det er allerede begyndt at tynde ud i antallet af danskere i den hollandske klub Heerenveen, efter Anders Dreyer forlod klubben og skiftede på en permanent aftale til FC Midtjylland, og nu kan endnu en være på vej væk. I hvert fald for en stund.

Den 19-årige midtbanespiller Emil Frederiksen har ikke spillet på førsteholdet i denne sæson, og klubben går med overvejelser om at sende den tidligere Viborg-spiller på græs andetsteds, så han kan hente noget værdifuld førsteholdserfaring.

Interesse skal der også være for spilleren, og Emil Frederiksen glæder sig nu til at finde ud af, hvor det hele lander.

Læs også:Rød-hvid udrensning: Yderligere to danskere kan forlade Heerenveen

- Jeg har lige været med U21-landsholdet i Tyrkiet, og jeg valgte, at jeg ville fokusere på det, og at jeg derfor ikke ville have al snakken om klubben for meget ind i hovedet. Nu kom jeg tilbage til Holland sent mandag aften, og jeg skal selvfølgelig have en snak med min far og min agent om, hvad der er på tale, og det skal vi have klaret de næste par dage, men ellers tager jeg det stille og roligt, siger offensivspilleren, som ikke har ret mange præferencer omkring destinationen for lejemålet.

- For at være helt ærlig, så er jeg åben for det hele. Mit håb er bare at finde et sted, hvor jeg kan få spilleglæden tilbage og få nogle minutter, siger Emil Frederiksen til Viborg Stifts Folkeblad om fremtiden.

Emil Frederiksen er søn af tidligere Superliga-angriber Søren Frederiksen, der scorede mål på samlebånd for Viborg, AaB og Silkeborg.

Læs også:OB'er efterudtaget til U21-landsholdet

Det var i sommeren 2017, at midtbanespilleren blev købt af hollandske Heerenveen - han har kontrakt med Heerenveen frem til sommeren 2022.

Udover Emil Frederiksen spiller Daniel Høegh, Jens Odgaard og Andreas Skovgaard også i klubben. Sidstnævnte ventes også at forlade klubben.

Læs også:Fem danskere i truppen: Hollandsk klub forlænger med træneren

Læs også:Skadet dansk angriber misser årets sidste Heerenveen-kamp

Læs også:U21-landsholdet skal til Tyrkiet: Her er truppen