• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Ærgerlig Schöne: I Ajax handler det kun om titler

Ærgerlig Schöne: I Ajax handler det kun om titler
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ajax tabte søndag til PSV, og dermed skal der en sensation til, hvis ikke Feyenoord skal blive hollandsk mester. Danske Lasse Schöne erkender, at Ajax samler på titler og ikke andet.

Af Kenneth Jensen

Nicolai Jørgensen scorede begge mål, da Feyenoord søndag vandt med 2-0 ude over Vitesse, og dermed bragte den danske angriber sig op på 21 sæsonscoringer, hvilket er tre flere end nummer to på topscorerlisten. Ud over udsigten til at blive topscorer i den hollandske række, kan den tidligere FC København-angriber nu også se frem til at blive hollandsk mester, for senere søndag snublede Ajax i Eindhoven og tabte med 0-1 til PSV.

Dermed skal der en sensation til, hvis Ajax skal vinde det hollandske mesterskab. Med to kampe igen af sæsonen har Feyenoord et forspring på fire point og en markant bedre målscore end Ajax, så Ajax skal vinde de to sidste kampe, og så må Feyenoord maksimalt få ét point i de sidste to kampe.

Lasse Schöne fra Ajax erkender, at den ikke just ligger til Amsterdam-klubben, og han fortæller, at der er ærgrelse og skuffelse i Ajax efter nederlaget til PSV.

- I en klub som Ajax handler det om trofæer. Hvis du ikke har et trofæ, når sæsonen er forbi, har det bestemt ikke været en optimal sæson. Men vi har spillet fantastisk fodbold, og vi er kommet meget langt i Europa for første gang i mange år, og vi kommer til at kæmpe til sidste dag for at hente mesterskabet. Men i Ajax handler det om titler, og hvis du ikke vinder titler, har sæsonen været skuffende, siger Lasse Schöne til Voetbalprimeur.nl.

Godt nok ser det hollandske mesterskab ud til at være ude af danskerklubbens hænder, men der er stadig mulighed for at vinde noget: Ajax er nemlig i Europa League-semifinalen, hvor klubben spiller mod Olympique Lyon om en finaleplads mod enten Manchester United eller Celta Vigo.

Skulle det lykkes Ajax at vinde Europa League, vil klubben indløse billet til Champions League, og så vil klubben vinde en europæisk turnering for første gang siden 1995, hvor Ajax vandt Champions League med en finalesejr på 1-0 over AC Milan.

Superliga

Mere Superliga

Fokus